Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Τι να κάνω τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού;


 
Είναι απόγευμα, μόλις έχεις ετοιμάσει το ζεστό (ή κρύο) σου τσάι και ετοιμάζεσαι να πετάξεις το φακελάκι. Όχι, μην το κάνεις!
 
Παρακάτω θα βρεις 5 τρόπους να το χρησιμοποιήσεις ξανά.
 
Τρόπος 1: Για τα κουρασμένα μάτια
 
Κουράστηκαν τα μάτια σου από την πολλή ώρα μπροστά στον υπολογιστή; Βάλε μερικά μουσκεμένα φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο και μετά τοποθέτησέ τα για 10 λεπτά στα μάτια σου. Είναι ένας εύκολος τρόπος να τα ξεκουράσεις και να απομακρύνεις τον ερεθισμό και το πρήξιμο.  
 
 
Τρόπος 2: Για την κακοσμία του στόματος
 
Πρόβλημα δυσάρεστης αναπνοής; Ο πιο φυσικός τρόπος να την αντιμετωπίσεις είναι οι γαργάρες και οι στοματικές πλύσεις με διάλυμα που θα φτιάξεις από βότανα, όπως η μέντα και το πράσινο τσάι.
 
 
Τρόπος 3: Για τις άσχημες μυρωδιές
 
Καθάρισες κρεμμύδια και μυρίζουν τα χέρια σου; Τρίψε τα με ένα φακελάκι τσάι. Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σου; Απομάκρυνε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, βάζοντας μερικά φακελάκια στα ράφια του. Θέλεις να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα στο αυτοκίνητό σου; Αποξήρανε μερικά φακελάκια τσαγιού, τοποθέτησέ τα σε σακουλάκια από τούλι και κρέμασέ τα στο καθρεφτάκι.
 
 
Τρόπος 4: Για το πλύσιμο των πιάτων
 
Το τσάι είναι κατάλληλο και για το καθάρισμα των πιάτων σου χάρη στις τανίνες που περιέχει. Ωστόσο, καλό είναι να τα ξεπλένεις καλά και να τα στεγνώνεις, για να μην μείνει πάνω τους χρώμα από το τσάι.                                                                                       
 
 
Τρόπος 5: Για το κομπόστ
 
Τα υπολείμματα τσαγιού είναι ιδανικά για το κομπόστ, καθώς είναι πλούσια σε άζωτο. Δες περισσότερα για την κομποστοποίηση εδώ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου