Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Έβρος. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται δύο χιλιόμετρα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης, στον πλατανότοπο της Μαΐστρου. Δημιουργήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του Αστικού Πιλοτικού Προγράμματος Αλεξανδρούπολης και λειτουργεί από τις αρχές του 2000. Το 2013, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η λειτουργία του πέρασε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου.

Πρόκειται για σύγχρονη υποδομή, η οποία εξυπηρετεί σκοπούς ενημέρωσης, εκπαίδευσης, έρευνας και ψυχαγωγίας. Η έκθεση του Μουσείου, χρησιμοποιώντας ποικίλα εκθέματα και πολυμέσα, αναλαμβάνει την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν στη βιοποικιλότητα της Ελλάδας και του Νομού Έβρου, τα οικολογικά γνωρίσματα και τις ιδιαιτερότητες των οικοσυστημάτων της περιοχής, την ιστορία και τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο αστικό και αγροτικό περιβάλλον, καθώς και θεμάτων που αναδεικνύουν την ανάγκη συνετή χρήσης των φυσικών πόρων. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα προβάλλεται πολυθέαμα με θέμα τη βιοποικιλότητα του Νομού Έβρου, ενώ σε ειδικές ενότητες, με ποικίλα μέσα και απεικονίσεις, παρουσιάζονται τα χερσαία, υγροτοπικά και θαλάσσια οικοσυστήματα του Νομού, με κυρίαρχα, το Δάσος της Δαδιάς, τα βουνά του Έβρου, τις Τρεις Βρύσες, το Φεγγάρι Σαμοθράκης, του Δέλτα Έβρου και το Θρακικό Πέλαγος.
 
 
Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πλατανόδασος Μαΐστρου, 68100 Αλεξανδρούπολη
Tηλέφωνο:  25510 80204,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα:
www.mfialexpolis.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου