Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Καρδίτσα. Ο σχολικός κήπος είναι εφόδιο για τους μαθητές


LAXANOKIPOS-2
 
Με στόχο οι μαθητές του Δήμου Σοφάδων, μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να μάθουν τα μυστικά της σποράς και τη φροντίδα του κήπου και να γνωρίσουν τα ελληνικά βότανα και λαχανικά, ο Δήμος Σοφάδων σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, εκπονεί δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανάπτυξης χλωρίδας.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο Δήμος Σοφάδων παραχώρησε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διαμόρφωση στον προαύλιο χώρο των σχολείων, κήπου σε παρτέρια, που μπορεί να αξιοποιηθεί ως λαχανόκηπος ή βοτανόκηπος.

Το πρωί της Τρίτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αγγελόπουλος επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, όπου η κάθε τάξη έχει δημιουργήσει και φροντίζει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου το δικό της παρτέρι.

Ο κ. Αγγελόπουλος συζήτησε για το πρόγραμμα με την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Χαρά Παπαδήμου, υπογραμμίζοντας τους στόχους του προγράμματος.

Σε δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Απώτερος σκοπός των δράσεων είναι η κατάκτηση εννοιών όπως η αειφορία και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι η προστασία της φύσης δεν είναι θέμα μόνο γνώσης, είναι ζωή. Ο σχολικός κήπος είναι εφόδιο για τους μαθητές ώστε μελλοντικά να αξιοποιούν τη φύση χωρίς να τη στερούν από τις επόμενες γενιές.»
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου