Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πάνω από 4.000 εμπορικοί επισκέπτες στην 1η Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon»


 Πάνω από 4.000 εμπορικοί επισκέπτες στην 1η Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon»Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρώτη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο στόχος της ΔΕΘ-Helexpo να αναδειχθεί η «Freskon» σε σημείο αναφοράς του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου επετεύχθη.

Ο συνολικός αριθμός των εμπορικών επισκεπτών που πέρασαν τις πύλες της ήταν 4.155. Εξ αυτών οι 600 ήταν ξένοι και προήλθαν από περισσότερες από 36 χώρες ανά τον κόσμο. Σε αυτούς μάλιστα περιλαμβάνονται και οι 120 που ήταν οι προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές της ΔΕΘ-Helexpo. Οι δε εκθέτες ανήλθαν σε 200.
 
Το ειδικό βάρος της ξένης εκπροσώπησης ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Είναι ενδεικτικό πως ο συνολικός τζίρος των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, που ήρθαν σε επαφή με τους Έλληνες εκθέτες, είναι της τάξεως των 3,2 δισ.ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την σπουδαιότητα της διοργάνωσης και των «παικτών» που κατάφερε να συγκεντρώσει. Τα δε επιχειρηματικά «ραντεβού» που πραγματοποιήθηκαν ξεπέρασαν τα 2.500, με πολλούς Έλληνες εκθέτες να σημειώνουν χαρακτηριστικά πως επαφές αυτού του βεληνεκούς δεν έχουν κάνει ούτε σε εκθέσεις του κλάδου στη Γερμανία.
 
Τα μεγέθη αυτά, ποσοτικά και ποιοτικά, υπογράμμισαν τον ρόλο που αναλαμβάνει να παίξει η "Freskon" ως στρατηγικός σύνδεσμος ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και στις διεθνείς αγορές, τους μεγάλους ξένους λιανέμπορους και τα υπερεθνικά δίκτυα διανομής. Η πρώτη αυτή διοργάνωση κατέδειξε μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη προοπτική που έχει η «Freskon», η οποία, μετά τη φετινή πολύτιμη εμπειρία, θα επιστρέψει το 2016 ακόμα πιο δυναμική.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της «Freskon», αλλά και η ειδική ενότητα FreshCon Market, όπου συμμετείχαν 18 κορυφαίες αλυσίδες του διεθνούς λιανεμπορίου, οι οποίες συνομίλησαν με τους Έλληνες εκθέτες και διερεύνησαν τα μεταξύ τους πεδία συνεργασίας. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και του Διεθνούς Συνεδρίου Κερασιού, που συγκέντρωσε περισσότερους από 600 συνέδρους, με διεθνές βεληνεκές, ενώ πέτυχε τη σημαντική εκπροσώπηση όλων των παραγωγικών χωρών της Μεσογείου. Κατά τη διάρκειά του χαρτογραφήθηκε η διεθνής αγορά κερασιού, ενώ αναδείχθηκε το ελληνικό κεράσι και η δυναμική του. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η φετινή σεζόν, η οποία ξεκινά στα μέσα Μαΐου με τη συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών, προοιωνίζεται καλή παραγωγικά, με αύξηση παραγωγής σε σχέση με πέρυσι.
 
Σημαντική όμως ήταν η προσέλευση και σε όλες τις ομιλίες των ανθρώπων του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που επικεντρώθηκαν στο δυναμικό αυτό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.
 
Συνεπής στον κοινωνικό της ρόλο η ΔΕΘ-Helexpo πρόσφερε, με τη στήριξη των εκθετών της «Freskon», τους περίπου 5 τόνους των φρούτων και λαχανικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση των χώρων της έκθεσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού», δίνοντας έτσι και έναν κοινωνικό χαρακτήρα σε ένα σημαντικό εμπορικό και οικονομικό γεγονός.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου