Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ένα ενιαίο "Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Μεσογειακής Γαστρονομίας" ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)

                         
Ένα ενιαίο Η δυνατότητα της τελικής διαμόρφωσης και ένταξης όλων των σημάτων σε ένα "Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Μεσογειακής Γαστρονομίας" και η επίσημη πιστοποίηση, σε εθνικό επίπεδο υπό την έγκριση και εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο του παραδοσιακού σήματος του ΕΟΤ απασχολεί ιδιαίτερα τον εμπορικό κόσμο.

Το θέμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ, τέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Γεράσιμο Ζαχαράτο με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη τη Διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ Βάλια Αρανίτου, καθώς και τον Αριστοτέλη Καρβέλλα, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε), οργάνωσης που εκπροσωπεί 7500 επιχειρήσεις Ελλήνων σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες και συνεργάζεται από το 2013 με την ΕΣΕΕ.
 
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ παρέδωσε στην υπουργό μια σειρά ερευνών του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ, αναφορικά με τη σύνδεση του εμπορίου σε μεγάλες τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, καθώς και της τουριστικής διαδρομής και συγκέντρωσης στην Αττική, προερχόμενης κυρίως από την κρουαζιέρα.
 
Επίσης, δόθηκαν δύο μελέτες-εκθέσεις, επισημαίνοντας την ανάγκη διατήρησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, χωρίς εξαιρέσεις.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου