Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ένταση στο λιμάνι της Ζακύνθου με 700 εξαγριωμένους κυνηγούς

 
zakinthos kinigi diamartiria
ermisnews.gr
Ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου από περίπου 700 κυνηγούς οι οποίοι περίμεναν με άγριες διαθέσεις το κλιμάκιο της θηροφυλακής, που έφτασε στις 09:30 (Σ.Μ. χθες) με το πλοίο της γραμμής, για να πραγματοποιήσει ελέγχους, καθώς τον Απρίλιο το κυνήγι απαγορεύεται!

Όταν το αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας των θηροφυλάκων κατέβηκε από το πλοίο, μεγάλη μερίδα των κυνηγών άρχισε τις αποδοκιμασίες πετώντας του αβγά και γιαούρτια.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην περιοχή για 10 λεπτά τα «αίματα άναψαν», ωστόσο, με την παρέμβαση του Δ/ντη Δασών Ζακύνθου και την επέμβαση ορισμένων πιο ψύχραιμων κυνηγών οι οποίοι λειτούργησαν «πυροσβεστικά» αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Για να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο της θηροφυλακής από το λιμάνι χρειάστηκε επέμβαση του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το ανοιξιάτικο κυνήγι για τους Ζακυνθινούς κυνηγούς αποτελούσε παράδοση γι’ αυτό στην Ζάκυνθο αναμένονται, τις επόμενες δύο εβδομάδες, 14 κλιμάκια της ομοσπονδιακής θηροφυλακής Πελοποννήσου για να πραγματοποιήσουν ελέγχους ώστε να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος. Καταγγελίες για παράνομο κυνήγι έγιναν τις τελευταίες ημέρες και από επιχειρηματίες του νησιού.

Στις δύο το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Δασική Υπηρεσία Ζακύνθου μεταξύ του Δ/ντη Δασών Ζακύνθου κ. Θωμόπουλου, του κλιμακίου των θηροφυλάκων και αντιπροσωπείας των κυνηγών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου