Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας. Ανακοίνωση για επιθέσεις αδέσποτων σε παιδιά

 
ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Ανακοίνωση της OΠΑΚ για επιθέσεις αδέσποτων σε παιδιά
 
Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας: Επειδή πολλά ακούστηκαν με αφορμή την περισυλλογή των σκυλιών και την συμμετοχή μας σε αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν γίνει καταγγελίες για επιθέσεις από σκυλιά σε παιδάκια και όχι μόνο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος ορίζει ότι τα ζώα που είναι ύποπτα για την επίθεση πρέπει να περισυλλεχθούν και να παρακολουθηθούν από κτηνίατρο της κτηνιατρικής υπηρεσίας για 15 ημέρες.

Υπεύθυνος για την περισυλλογή είναι ο Δήμος και μόνο ο Δήμος. Ευθανασίες γίνονται Μόνο εάν το σκυλί είναι μολυσμένο από τον ιό της λυσσας ή εάν είναι επιθετικό. Αυτό το αποφασίζει η 5μελης επιτροπή.

Εκεί εμφανιζόμαστε εμείς, η επιτροπή αποτελείται από δύο μέλη φιλοζωικών ομάδων, ένας από εμάς δηλαδή και ένας από τον φιλοζωικο σύλλογο Καστοριάς, ένας κτηνίατρος, ένας εκπαιδευτης και ένας υπάλληλος του Δήμου.

Τα ζώα που περισυλλέχθηκαν βρίσκονται στο καταφύγιο και είναι καλά. Είμαστε με τον Δήμο αφενός γιατί έτσι πρέπει να γίνει, αφετέρου γιατί θέλουμε όπως και εσείς να παρακολουθουμε και να είμαστε σίγουροι ότι όλα γίνονται όπως ορίζει ο νόμος. Γνωρίζουμε όλοι ότι μετά από καταγγελίες και παράπονα έρχονται οι μαζικές δολοφονίες με φόλες.

Τα ζώα πρέπει να απομακρυνθουν από το κέντρο της πόλης για το καλό όλων. Αντίθετα με όσα υποστηρίζουν όσοι μας κατηγορούν προέχει η ασφάλεια όλων, ειδικά των μικρών παιδιών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου