Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο «Πάτρικ» θα μεγαλώσει από τον "ΑΡΚΤΟΥΡΟ"

 
 
Ικανοποιητικά εξελίσσεται η υγεία του ορφανού αρκούδου που βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας πριν από λίγες ημέρες.
Το αρκουδάκι παρόλο που έχασε τη μητέρα του μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, σε ηλικία δηλαδή που είναι αδύνατον να επιβιώσει μόνο του, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην περίθαλψη που του παρέχεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Ήδη έχει επανακτίσει τις δυνάμεις του και πίνει με μεγάλη όρεξη όλο το γάλα του.
 
Το μικρό αρκουδάκι απέκτησε πλέον και όνομα. Ονομάστηκε «Πάτρικ» καθώς βρέθηκε στις 17 Μαρτίου ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.
 
Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα, της Ζωής και του Μικρού Τζον με το Νικήτα. Η απελευθέρωση του Πάτρικ προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.
 
Παράλληλα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φροντίζει και δύο πολύ σοβαρά τραυματισμένες αρκούδες. Πρόκειται για τον Γιωργάκη, που είχε βρεθεί στο Μέτσοβο και την αρκούδα που βρέθηκε στο Βροντερό λίγες ημέρες μετά τον Πάτρικ. Και οι δύο έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι και χρειάζονται ακόμη αρκετό χρόνο περίθαλψης.
 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε κι αυτές οι αρκούδες να επιστρέψουν στη φύση, ωστόσο προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν θα θα αναρρώσουν σε βαθμό που να επιτρέπει την ασφαλή επανένταξή τους.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου