Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Εξαιρετικά σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο εμφανίστηκε στην Κύπρο!

 
Mauro flamingko
 
Την εμφάνισή του στην Αλυκή Ακρωτηρίου έκανε σήμερα ένα σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο, το οποίο θεωρείται μοναδικό στο είδος του και σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν κατορθώσει να το δουν και να το φωτογραφίσουν.

Το μαύρο φλαμίνγκο θεάθηκε τελευταία φορά στο Ισραήλ το 2014 και σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για μια εξαιρετική σπάνια περίπτωση φλαμίνγκο το οποίο πιστεύεται πως, λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας, παράγει περισσότερη ποσότητα μελανίνης με αποτέλεσμα το μαύρο χρώμα στο δέρμα του.
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τμήματος Περιβάλλοντος των Βρετανικών Βάσεων Αλεξία Περδίου, πολύ λίγα είναι γνωστά για το σπάνιο αυτό φλαμίνγκο και ο καλύτερος χώρος για παρακολούθηση του είναι το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.

Η κ. Περδίου σημειώνει πως δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να επιχειρηθεί από κάποιους να πλησιάσουν την περιοχή κατά τρόπο που να ενοχλήσουν τα φλαμίνγκο που βρίσκονται στην Αλυκή.

Μέλος του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph ότι είναι η πρώτη φορά που έχει παρατηρηθεί στην Κύπρο, το πιο πιθανό είναι να μεταναστεύει προς περιοχή αναπαραγωγής στη κοντινή Τουρκία και χρησιμοποιεί την Αλυκή Ακρωτηρίου ως ενδιάμεσο σταθμό για να τραφεί με την γαρίδα των αλυκών.

μαυρο φλαμινγκο


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου