Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

PRESPA BIRD WEEKEND

 
 
1- 2 Μαΐου. Ένα διήμερο για τους παρατηρητές και φωτογράφους πουλιών
 
Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για παρατηρητές πουλιών και φωτογράφους άγριας φύσης, 1 – 2 Μαΐου, στην περιοχή της Πρέσπας.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν καταγραφές ορνιθοπανίδας, διαγωνισμούς, αλλά και ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις.
 
 
Πρόγραμμα:

Πέμπτη 30/4: Άφιξη συμμετεχόντων
Παρασκευή 1/5: Καταγραφές ορνιθοπανίδας Αποτελέσματα καταγραφών και παρουσίαση για τα πουλιά της Πρέσπας
Σάββατο 2/5: Bird Race (Αγώνας Παρατήρησης και Φωτογράφισης Πουλιών) – Βράβευση – Παρουσίαση των δράσεων της ΕΠΠ.
Κυριακή 3/5: Αναχώρηση συμμετεχόντων

Οι νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν ενδιαφέροντα δώρα, όπως βιβλία που αφορούν την παρατήρηση πουλιών, αξεσουάρ φωτογραφικών μηχανών και άλλα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα. Το φωτογραφικό υλικό που θα προκύψει από την εκδήλωση θα χρησιμοποιηθεί, με τη σύμφωνη γνώμη των φωτογράφων, από την ΕΠΠ και την Ορνιθολογική για την προώθηση του έργου των δύο Οργανώσεων.

Για τις συμμετοχές σας παρακαλούμε να μας στείλετε στο
spp@line.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. τα στοιχεία σας, αναφέροντας τη δραστηριότητά σας στην παρατήρηση πουλιών ή/και στη φωτογράφιση άγριας φύσης. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων καλύπτεται από την ΕΠΠ.
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 20 Απριλίου
 
 
-Η Πρέσπα είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη αξία, λόγω του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος, του επιβλητικού τοπίου, των σπάνιων πουλιών, των παραδοσιακών οικισμών και των αξιόλογων βυζαντινών μνημείων. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι συγκεντρώνει πολλές μορφές ζωής σε μια μικρή έκταση. Επίσης, πολλά από τα σπάνια είδη που φιλοξενεί είναι ενδημικά, δηλαδή εμφανίζονται μόνο στην Πρέσπα και πουθενά αλλού στον κόσμο. Τέλος, η περιοχή φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αποικία Αργυροπελεκάνων στον κόσμο!
 
-Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών συμβάλει από το 1991 συστηματικά και αποτελεσματικά στην προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας, προωθώντας παράλληλα την αρμονική συνύπαρξη Ανθρώπου και Φύσης και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η δράση της αποσκοπεί στην επίτευξη ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων, στην ήπια ανάπτυξη, στην προστασία απειλούμενων ειδών, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
 
-Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, θεωρώντας τα ως βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης. Από το 1982 εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον τόσο για τα πουλιά, όσο και για τον άνθρωπο. Το έργο της περιλαμβάνει δράσεις προστασίας, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και παρεμβάσεις για κρίσιμα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι εταίρος της BirdLife International, της μεγαλύτερης παγκόσμιας ομοσπονδίας για την προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου