Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ρέθυμνο. Τουριστικό "προϊόν" για φυσιολάτρες

 
 
Προορισμός για ορειβάτες και φυσιολάτρες το Σπήλι
 
Έμφαση στον ορειβατικό τουρισμό δίνει ο δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, που διαμορφώνοντας το μονοπάτι, τμήμα του Ε4, από το Σπήλι προς το Άγιο Πνεύμα, ενισχύει το τουριστικό "προϊόν" που απευθύνεται σε τουρίστες - λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας.
 
"Πέρα από τα τουριστικά θέρετρα που έχουμε, όπως είναι ο Πλακιάς, επενδύουμε και στον ορειβατικό τουρισμό" - είπε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, εξηγώντας ότι πρόκειται για μία προσπάθεια που, στον καιρό της κρίσης, στοιχίζει λιγότερο και μπορεί να αποδώσει.

Ήδη το πρώτο βήμα έγινε από τη δημοτική Αρχή πέρυσι, οπότε διαμορφώθηκε σε ένα σημαντικό τμήμα του, με τη συμβολή του ντόπιου πληθυσμού, το ορειβατικό μονοπάτι από το βουνό «Βορίζης» του Σπηλίου και με
αφετηρία την κωμόπολη οδηγεί στην τοποθεσία του Αγίου Πνεύματος. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί και να είναι προσβάσιμο από τους ντόπιους και ξένους ορειβάτες…
 
Πάντως τα χωριά του δήμου Αγίου Βασιλείου, εδώ και δεκαετίες αποτελούν προορισμό για ξένους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς, των φαραγγιών, των μονοπατιών και των διαδρομών στη Φύση. Στην περιοχή άλλωστε φύεται και η γνωστή κρητική τουλίπα, που από μόνη της αποτελεί λόγο για ομάδες τουριστών να επισκεφθούν την περιοχή.
 
Παράλληλα, μετά τις χθεσινές επαφές του στην Αθήνα, ο δήμαρχος επέστρεψε στην Κρήτη με 500.000 ευρώ στις αποσκευές του που μαζί με ακόμη 300.000 ευρώ από πόρους του δήμου θα διοχετευτούν για αποκατάσταση καθιζήσεων και ασφαλτοστρώσεις.


πηγή: http://www.madeincreta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου