Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

4,8 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό


4,8 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης του ελληνικού κρασιού  στο εξωτερικόΣτην έγκριση 10 νέων δικαιούχων για ένταξη στο Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Τα προγράμματα αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 4.800.000 € για την διετία 2017-2018, αφορούν δράσεις προώθησης ελληνικών οίνων ποιότητας (ΠΟΠ/ΠΓΕ/Ποικιλιακών) στις ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ρωσία, Νορβηγία, Ελβετία, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ν. Κορέα και Ιαπωνία.
 
Εντάσσονται δε, στην υλοποίηση από το ΥπΑΑΤ, του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού 16.000.000 € εκ των οποίων τα 12.800.000 € αφορούν δημόσια δαπάνη (κοινοτική και εθνική συμμετοχή) ενώ τα υπόλοιπα, ιδία συμμετοχή των δικαιούχων.
 
Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη συμμετοχή σε εκθέσεις διεθνούς σημασίας και αναγνωρισιμότητας, στην πραγματοποίηση στοχευμένων γευσιγνωσιών και παρουσιάσεων των ελληνικών οίνων σε επαγγελματίες και καταναλωτές, σε επιχειρηματικά ταξίδια αγοραστών στην χώρα μας με σκοπό την ενημέρωση για τα ελληνικά αμπελοτόπια και την διαδικασία παραγωγής οίνου και τέλος, στην ενημερωτική εκστρατεία με καταχωρήσεις στον έντυπο και παρουσιάσεις στον ηλεκτρονικό τύπο για τους ελληνικούς οίνους ποιότητας.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου