Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Την Κυριακή 2 Απριλίου καθαρίζουμε τις εκβολές Λουδία

 
 
Την Κυριακή 2 Απριλίου το ραντεβού των εθελοντικών καθαρισμών δίνεται στις εκβολές του Λουδία, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στις 10 το πρωί. Σκοπός μας είναι να καθαρίσουμε το παράκτιο τμήμα, όπου συγκεντρώνονται πολλά πλαστικά σκουπίδια που ξεβράζονται από τη θάλασσα, αλλά και πολλά δίχτυα που προέρχονται από τις μυδοκαλλιέργειες. Η περιοχή ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, ενώ προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροτόπους.

Οι επισκέπτες θα δουν τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών που απλώνονται κατά μήκος των εκβολών και τις πασσαλωτές μυδοκαλλιέργειες, όπου παράγεται ένα μεγάλο ποσοστό των ελληνικών μυδιών. Όσον αφορά τα πουλιά που μπορεί να συναντήσει κανείς, αυτό τον καιρό υπάρχουν πολλές βαρβάρες, φοινικόπτερα που σκυμμένα αναζητούν την τροφή τους στα ρηχά, καθώς και τουρλίδες.
 
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας και με τη συμμετοχή τοπικών ομάδων και συλλόγων, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου Φίλιππος, η Ομάδα Εθελοντών Κλειδίου, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Αλεξάνδρειας και η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξάνδρειας.
 
Ο πρώτος αυτός για φέτος εθελοντικός καθαρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας Let’s Do it Greece.
 
Για όσους εθελοντές επιθυμούν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ (συνάντηση στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), ενώ για τους κατοίκους της Αλεξάνδρειας θα ξεκινήσει την ίδια ώρα λεωφορείο του Δήμου από τα ΚΤΕΛ Αλεξάνδρειας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr.
 
Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.


πηγή: http://axiosdelta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου