Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

15 καταπληκτικές συμβουλές κηπουρικής

 
IMG_6454
 
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι κηπουροί μπορούν να ωφεληθούν στο έπακρο από τις καιρικές συνθήκες και να δημιουργήσουν τέλεια φυτά και κήπους. Οι παρακάτω συμβουλές είναι πολύ χρήσιμες για όσους ασχολούνται με την κηπουρική και θέλουν να μεταμορφώσουν τον κήπο τους σε μια μικρή όαση χαλάρωσης.

1. Μπορεί να μην το ξέρατε, αλλά η μπανάνα είναι ο καλύτερος φίλος των τριαντάφυλλων. Δεν υπάρχει καλύτερο λίπασμα για τα τριαντάφυλλα από τις φλούδες της μπανάνας. Απλά κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα γύρω από τις ρίζες των τριανταφυλλιών.

2. Αν έχετε φυτά μέσα σε γλάστρες, ένα τέχνασμα που μπορεί να τα βοηθήσει να επιβιώσουν ακόμα και στο πιο ξηρό καλοκαίρι είναι να πάρετε μια λωρίδα υφάσματος και να βάλετε την μια άκρη μέσα στην γλάστρα και την άλλη μέσα σε ένα βάζο με νερό.
 
3. Όλοι ξέρουν, ότι τα κρεμαστά καλάθια ξεραίνονται πολύ γρήγορα. Ένα κόλπο για να το αποφύγετε αυτό είναι να βάλετε την πάνα ενός παιδιού στον πάτο της γλάστρας και να την καλύψετε με χώμα. Αυτό θα βοηθήσει την υγρασία να διατηρηθεί περισσότερο.

4. Αν θέλετε να καλλιεργήσετε πολλές φράουλες, θα πρέπει να καλύψετε τους σπόρους. Ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι οι πευκοβελόνες ή το κομμένο γρασίδι. Τα κομμένα φύλλα θα βοηθήσουν στο να διατηρηθεί η υγρασία και να προστατευθούν οι φράουλες από τα έντομα.

5. Καρφώστε πλαστικά πιρούνια γύρω από τα φυτά σας, για να τα προστατέψετε από πεινασμένους εισβολείς.
 
6. Φτιάξτε το δικό σας υγρό για την απώθηση των ζιζανίων, αναμειγνύοντας 4 λίτρα ξύδι, 250 γραμμάρια αλάτι και μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό. Αλλά να θυμάστε να καλύπτετε τα χέρια σας, όταν το χρησιμοποιείτε.

7. Αν το καλοκαίρι δεν είναι τόσο ζεστό όσο περιμένατε να είναι ένα μικρό θερμοκήπιο μπορεί να βοηθήσει τις ντομάτες σας να μεγαλώσουν. Και όταν λέμε θερμοκήπιο εννοούμε μερικά κλαδιά από το έδαφος και να βάλετε ανάμεσά τους μια διαφανή μεμβράνη.

8. Αν σας έχουν περισσέψει πολλές στάχτες από το τζάκι σας, μην τις πετάξετε. Μπορούν να γίνουν τέλειο λίπασμα. Αν το καλοκαίρι είναι σχετικά κρύο, οι πιπεριές και οι μελιτζάνες θα σας ευγνωμονούν για αυτό.

9. Ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι μπορεί να σώσει τους σπόρους σας, αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή.
 
10. Αν δεν έχετε ποτιστήρι, μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνοι σας από ένα πλαστικό μπουκάλι, κάνοντας μια τρύπα στην μια άκρη του και τοποθετώντας ένα σωλήνα στην άλλη άκρη του.

11. Κάντε χώρο για τα καινούργια φυτά σας, βάζοντας τα παλαιότερα φυτά σε γλάστρες.

12. Για να σιγουρευτείτε, ότι τα δενδρύλλιά σας δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς νερό φτιάξτε τους μια μόνιμη ποτίστρα. Πάρτε ένα συνηθισμένο μπουκάλι, τρυπήστε το καπάκι σε διάφορα σημεία, γεμίστε το με νερό και τοποθετήστε το ανάποδα στην γλάστρα.
 
13. Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια των σπόρων, χρησιμοποιείστε αυτό το απλό τέχνασμα: ανακατέψτε μαζί αλεύρι με νερό με αναλόγια 1 προς 3 και στην συνέχεια ρίξτε μερικές σταγόνες νερό σε ένα χαρτί τουαλέτας. Τώρα βάλτε μέσα τους σπόρους. Τυλίξτε το χαρτί και αφήστε το έτσι για μερικές μέρες.

14. Η ανάπτυξη των σπόρων μπορεί να γίνει πολύ εύκολη, αν χρησιμοποιήσετε τσόφλια αυγών. Αν κανένας από τους σπόρους δεν έχει υποστεί ζημιά, τα τσόφλια λειτουργούν ως εξαιρετικό λίπασμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε θρυμματισμένα τσόφλια αυγών στο έδαφος.
 
15. Διατηρήστε τα χέρια σας σε καλή κατάσταση, ενώ ασχολείστε με τον κήπο σας με το εξής κόλπο: προσθέστε 10-20 ml υγρής αμμωνίας μαζί με υγρό πιάτων και βουτήξτε τα χέρια σας μέσα στο μείγμα. Μετά ξεπλύντε τα με σαπούνι και βάλτε μια ενυδατική κρέμα.


πηγή: https://olympia.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου