Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα, με θέμα “Ο μικρόκοσμος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Τα έντομα”

 
 
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του φετινού σχολικού διαγωνισμού ζωγραφικής και είχε θέμα αντίστοιχο με αυτό του διαγωνισμού, «Ο μικρόκοσμος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Τα έντομα». Η ημερίδα έγινε με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βιστωνίδας. Την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί εκπαιδευτικοί από την Π.Ε Ξάνθης αλλά και από την Π.Ε Δράμας.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο διακεκριμένος Δασολόγος- Εντομολόγος Δρ. Δημήτριος Αβτζής, ο οποίος με τη μεγάλη εμπειρία του στα έντομα και με την ικανότητα μεταδοτικότητας και αμεσότητας, εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες προσελκύοντας το ενδιαφέρον τους. Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετική με το θέμα.

Η παρουσίαση περιείχε πληροφορίες για διάφορα έντομα όπως τα σκαθάρια, οι πεταλούδες, οι μέλισσες, τα μυρμήγκια και άλλα πολλά, μέσω εντυπωσιακού φωτογραφικού υλικού και παροχή σημαντικών πληροφοριών για τα ίδια και το φυσικό τους περιβάλλον.

Στόχος της Ημερίδας, ήταν η πληροφόρηση των εκπαιδευτικών για το θέμα του φετινού μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.

Οι πληροφορίες αυτές θα μπορέσουν να μεταφερθούν στους μαθητές, είτε μέσω των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην ημερίδα, είτε μέσω μιας παρουσίασης η οποία έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Φορέα Διαχείρισης, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί (και όχι μόνο), προκειμένου να ενημερώσουν και να βοηθήσουν τους μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Δημήτριο Αβτζή για την τόσο σημαντική του παρουσία στην ημερίδα αυτή. Επίσης, ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης κ. Κώστα Κωστούδη για τη φιλοξενία της ημερίδας στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου