Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Κεντρική Μακεδονία. Αρχίζουν το Πάσχα οι ψεκασμοί για λιγότερα κουνούπια το καλοκαίρι

 
Αρχίζουν το Πάσχα οι ψεκασμοί για λιγότερα κουνούπια το καλοκαίρι
 
Σε πλήρη ετοιμότητα για την καταπολέμηση των κουνουπιών βρίσκεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ώς το Πάσχα θα έχει αρχίσει τους ψεκασμούς, με στόχο να μην αναπτυχθούν πληθυσμοί. Το νέο πρόγραμμα θα είναι τριετές (2017-2019), στοχεύοντας στη θωράκιση της δημόσιας υγείας κυρίως από τα κουνούπια διαβιβαστές μολυσματικών ασθενειών.

Τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας προετοιμάζονται για τους ψεκασμούς, που σε πρώτη φάση θα γίνουν από εδάφους σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, καθώς το τελευταίο διάστημα με την άνοδο της θερμοκρασίας τα κουνούπια εμφανίστηκαν. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τα κουνούπια του χειμώνα, τα οποία όλους τους προηγούμενους μήνες βρίσκονταν σε προφυλαγμένες θέσεις, ακόμη και εντός των σπιτιών.

Μιλώντας στη «Μ» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καταπολέμησης Κουνουπιών, δρ. Σπύρος Μουρελάτος, τόνισε ότι, επειδή ο φετινός χειμώνας ήταν πολύ βαρύς, αναμένεται η άνοιξη να είναι ήπια σε εκκολάψεις κουνουπιών. «Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο ο βαρύς χειμώνας που πέρασε θα έχει επίπτωση ειδικά στην κατηγορία του κουνουπιού-τίγρη και αν φέτος θα έχουμε μικρότερους πληθυσμούς του είδους αυτού λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν», υπογράμμισε ο κ. Μουρελάτος. Σχολίασε πάντως ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία και πως είναι η πρώτη στη χώρα που εφαρμόζει τόσο νωρίς το πρόγραμμα.
 
 
Για τη συνέχεια του άρθρου στο σύνδεσμο http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=16&article_id=93971

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου