Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Συνεχίζεται η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από την Καλλιστώ με τη στήριξη της "COSMOTE"

 
 
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιεί η Οργάνωση Καλλιστώ με την υποστήριξη της COSMOTE. Το πρόγραμμα στοχεύει, αφενός στην κατανόηση της αναγκαιότητας για τη διατήρηση της άγριας ζωής και φύσης και αφετέρου στην καλλιέργεια του εθελοντισμού σε δράσεις για την προστασία των ελληνικών δασών. Οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υλοποιούνται σε σχολεία σε παιδικές Δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και, κατόπιν συνεννόησης, σε ημερήσιες εκδρομές σε περιαστικά δάση (Σέΐχ-Σου, Πάρνηθα). Περισσότεροι από 5.300 μαθητές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Το φετινό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές: «Τα ζώα του δάσους πηγαίνουν σχολείο», «Θηλαστικά σε κίνδυνο», «Άνθρωπος και σαρκοφάγα ζώα: σύγκρουση και συνύπαρξη» και «Το ζήτημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων». Οι άνθρωποι της «Καλλιστώ» μαθαίνουν στους μαθητές τα μυστικά των ελληνικών δασών και των ειδών πανίδας που ζουν σε αυτά, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά: το λύκο και την αρκούδα.

Παράλληλα, συνεχίζονται και τα περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της «Άρσις».

Επιπλέον πληροφορίες περιέχονται στα τέσσερα
ειδικά ενημερωτικά έντυπα της «Καλλιστώ», που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος («Ερευνώντας και προστατεύοντας τα δασικά μας οικοσυστήματα», «Μαθαίνοντας για τα ζώα του δάσους», «Ερευνώντας και προστατεύοντας το περιβάλλον: Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου» και «Ερευνώντας και προστατεύοντας το περιβάλλον μας. Το περιαστικό Δάσος Σέιχ Σου»), ενώ οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της «Καλλιστώ» μπορούν να επικοινωνούν στο 2310 252530 και στο communication@ callisto.gr.
 
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γιώργος Θεοδωρίδης
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας «Καλλιστώ»
Τηλ: 2310252530 εσωτ.2 / 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου