Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αναζητώντας τα φυτά και τα βότανα ... που ξεχάσαμε!

 
 
"Έρχονται" εξορμήσεις στη Φύση, υπό την "ομπρέλα" της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης
 
Την "κρητική στράτα" επιδιώκει να καθιερώσει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά στη φύση μικρούς και μεγάλους που θα λάβουν μέρος στις εξορμήσεις που οργανώνονται προκειμένου να γνωρίσουν την ομορφιά και την ποικιλία των βοτάνων και των φυτών της Κρήτης που τείνουν να εξαφανισθούν.

Οι τουρίστες που καταφθάνουν στην Κρήτη δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κρητική χλωρίδα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΟΑΚ, Κωνσταντίνο Ζορμπά, γι' αυτό και η ΟΑΚ επιχειρεί να φέρει κοντά στα ενδημικά βότανα και φυτά και τους ίδιους τους Κρητικούς. Το ενδιαφέρον από σχολεία είναι μεγάλο και το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί το πρόγραμμα της πρώτης εξόρμησης σε περιοχή της Κισσάμου Χανίων.

Της προσπάθειας αυτής ηγείται ο Γάλλος Βοτανολόγος Ζακ Ζαφράν, στο πλαίσιο των δράσεων του Μουσείου Βοτάνων του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, ο οποίος και θα συνοδεύει τις Ομάδες στους περιπάτους. Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο γενικός διευθυντής της ΟΑΚ, Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Ζακ Ζαφράν έχει αφιερώσει τη ζωή του στο χώρο αυτό και έχει προσφέρει στο Μουσείο Βοτάνων του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, πάνω από 9.000 βότανα.



πηγή: http://www.madeincreta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου