Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μαγνησία. Επιτυχημένη η εκδήλωση ιππασίας στον υγρότοπο της Κάρλας


Δραστηριότητα άθλησης και αναψυχής με άλογα στην ΚάρλαΜε τη συμμετοχή σαράντα (40) αναβατών με τα άλογά τους και επτά (7) αμαξηλατών ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ιππασίας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017 στον υγρότοπο της Κάρλας, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Κανάλια.

Μετά την εκδήλωση έναρξης της αθλητικής δραστηριότητας και υπό τις επευφημίες κατοίκων των Καναλίων και πολλών επισκεπτών, οι ιππείς ξεκίνησαν να καλύψουν μια απόσταση 12 χλμ. θαυμάζοντας το τοπίο με τις ανθισμένες αμυγδαλιές, το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και τον υγρότοπο της Κάρλας με την ορνιθοπανίδα που φιλοξενεί αυτή την περίοδο.

Η εκδήλωση ιππασίας διοργανώθηκε από την Ιππική ομάδα και τους Αμαξηλάτες Βόλου, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Φορέα Διαχείρισης περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία επικροτήθηκε από τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες της προστατευόμενης περιοχής, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία για την υλοποίηση παρόμοιων ήπιων και περιβαλλοντικά φιλικών μορφών δραστηριοτήτων στην προστατευόμενη περιοχή Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε συμβολικό κέρασμα από την τοπική αυτοδιοίκηση και ο Φορέας Διαχείρισης μοίρασε φυλλάδια και χάρτες που παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες για την προστατευόμενη περιοχή καθώς και προωθητικά υλικά (καπελάκια) με το λογότυπό της.



πηγή: http://ellinikifysi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου