Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Χελιδονίσματα για 4η χρονιά από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού

 
Xelidonismata_Poster_2017
 
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ακόμα ένα συμβολικό καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια προγραμματίζεται για 4η συνεχή χρονιά από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία!
 
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης «Χελιδονίσματα 2017» προγραμματίστηκαν δύο επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας (29.03.2017) και στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους Αρκαδίας (30.03.2017), που θα πραγματοποιηθούν από τα στελέχη του Φ.Δ. και περιλαμβάνουν την προβολή προς όλους τους μαθητές/ εκπαιδευτικούς της παρουσίασης με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια» καθώς και την κατασκευή χελιδονοφωλιών με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων στο προαύλιο του κάθε Σχολείου.

Η χαρούμενη αυτή περιβαλλοντική δράση, αφορά φέτος στην κατασκευή πάνω από 140 φωλιών για τα σπιτοχελίδονα (Delichon urbicum), με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό. Τα παιδιά πρόκειται να πάρουν μαζί τους τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Και φέτος, τα υλικά της εκδήλωσης (πηλός, χάρτινα κουτιά και φωτοτυπίες με το ενημερωτικό υλικό και το πατρόν) θα καλυφθούν από τον Φορέα Διαχείρισης.



πηγή: http://www.fdparnonas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου