Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Θα καθαρίσει την Κυριακή και την παράνομη χωματερή ο Δήμος Τρικκαίων;

 
 
Ξεκίνησαν τα …διθυραμβικά «δελτία τύπου» για την …ευαισθησία του Δήμου Τρικκαίων απέναντι στο περιβάλλον.

Τα «δελτία τύπου» αναφέρονται σε δράσεις του Δήμου Τρικκαίων που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Let’s Do It Greece 2017» μιας πανελλήνιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης υπέρ της προστασίας του.

Όπως …ενημερώνει το «δελτίο τύπου» , «Φέτος μετά από σύσκεψη φορέων, αποφασίστηκε ότι οι δράσεις θα αφορούν στον τον Ληθαίο ποταμό

Το σκεπτικό ήταν, να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και, σε συνδυασμό με τις συνεχείς δράσεις καθαρισμού από την πλευρά του Δήμου, να προστατευθεί ο ποταμός ως στοιχείο της καθημερινότητας του κάθε πολίτη. Η φετινή περιβαλλοντική δράση για το «Let’s Do It Greece 2017» θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πάρκου Ληθαίου, πίσω από το Μουσείο Τσιτσάνη.

Οι δράσεις, με σημείο συνάντησης τον αύλειο χώρο του Τζαμιού, ξεκινούν στις 10 το πρωί και αφορούν σε, καθαρισμό του ποταμού Ληθαίου σε μονοπάτια της παραποτάμιας περιοχής από την πεζογέφυρα (όπισθεν Ι.Ν. Κων/νου και Ελένης μέχρι την γέφυρα της Αρριανού), κόψιμο χόρτων παραποτάμια, τοποθέτηση νέων καθισμάτων και ζωγραφική τους, στις όχθες του ποταμού, παραποτάμια πεζοπορία, φύτεμα λουλουδιών και θάμνων, ζωγραφική από μικρά παιδιά με στόχο την αποτύπωση των προβλημάτων της πόλης και την ανάδειξη της πιο όμορφης πλευράς της, εκπαίδευση-ενημέρωση παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι δράσεις αυτές θα υποστηριχτούν από υπηρεσίες του Δήμου, από μαθητές των σχολείων της πόλης μας, από τον οδηγισμό και τους προσκόπους, τους εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων, από Συλλόγους και γενικότερα από πολίτες της πόλης μας».

Η απορία είναι πότε θα καθαρισθεί η παράνομη χωματερή στον Πυργετό με την …στήριξη του Δήμου Τρικκαίων που ανέδειξε το trikalanews.gr, πότε θα καθαρισθούν ποτάμια της περιφέρειας παραπόταμοι του …Ληθαίου (Πύργος, Πυργετός, Αγία Μονή), αλλά ακόμη και η κοίτη κάτω από την γέφυρα (πάρκινγκ) που συνδέει τις οδούς Γαριβάλδη και Μιαούλη…
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου