Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

1ος Πανελλαδικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών


 Aγωνιζόμαστε για ασφαλείς μεταναστευτικές διαδρομές για τα πουλιά
 
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου υποδεχόμαστε την Άνοιξη με Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών!

Φέτος, ο Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών (Bird Race) θα υπερβεί τα σύνορα των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη ως τη Θράκη και από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο. Περισσότερες από 40 ομάδες από 22 περιοχές έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, μεταδίδοντας το μήνυμα για ελεύθερες μεταναστευτικές διαδρομές για τα πουλιά.

Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διατρέξουν λόφους, βουνά, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας «τον κόσμο των πουλιών». Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταγράψει τα περισσότερα είδη, ενώ θα επιβραβευτεί και η ομάδα που θα δει το σπανιότερο είδος πουλιού!
 
 
Ξεκινάμε με τον 12ο Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών. Θα είναι 24ωρος και θα διεξαχθεί εντός της Αττικής από την Παρασκευή 31 Μαρτίου με ώρα έναρξης στις 19:00 έως το Σάββατο 1η Απριλίου με ώρα λήξης στις 19:00 (βρείτε το έντυπο καταγραφής του αγώνα εδώ και τον κανονισμό διεξαγωγής εδώ).
 
 
Συνεχίζουμε με τον 15ο Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας που θα διεξαχθεί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και -φέτος- της Χαλκιδικής. Θα είναι και αυτός 24ωρος και θα ξεκινήσει το Σάββατο 1η Απριλίου με έναρξη στις 18:48 και λήξη την Κυριακή 2 Απριλίου με ώρα λήξης στις 19:00 (βρείτε το έντυπο καταγραφής του αγώνα εδώ και τον κανονισμό διεξαγωγής εδώ).
 
 
Οι αγωνιζόμενοι θα στελεχώσουν τις ομάδες τους, θα καταστρώσουν τα σχέδια των μετακινήσεων τους και θα προμηθευτούν έντυπα των αγώνων.

Όσοι δεν καταφέρουν να συμμετάσχουν στους παραπάνω αγώνες, μπορούν να συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού στον Νομό της κατοικίας τους, λαμβάνοντας μέρος στον 1ο Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών! Έστω και για λίγες ώρες, μπορούν να καταγράψουν τα πουλιά της περιοχής τους, είτε μόνοι, είτε με την παρέα τους (βρείτε το έντυπο καταγραφής του αγώνα
εδώ και τον κανονισμό διεξαγωγής εδώ). Τα είδη πουλιών που θα παρατηρήσουν θα προσμετρηθούν στον συνολικό κατάλογο των Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών του 2017.

Στόχος είναι μέσα από τους αγώνες παρατήρησης να στείλουμε πανελλαδικά το μήνυμα του κοινού αγώνα για την προστασία των πουλιών, για ελεύθερα μεταναστευτικά περάσματα ενάντια στο παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι, την παγίδευση πουλιών, τα δηλητηριασμένα δολώματα και τη λαθροθηρία και βέβαια… να το διασκεδάσουμε!
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και Δήλωση Συμμετοχής:

Για τον Αττικό Αγώνα: επικοινωνήστε με τον Λάμπρο Κατερινόπουλο στο
lkaterinopoulos@yahoo.gr και με τον Νίκο Προμπονά στο nikosp2003@yahoo.gr
Για τον Αγώνα Βόρειας Ελλάδας (Θεσ/νίκη – Χαλκιδική): επικοινωνήστε με τον Οδυσσέα Τζημούλη στο tsimoulis@sch.gr
Για τις υπόλοιπες περιοχές εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής: επικοινωνήστε με τον Νίκο Προμπονά στο
nikosp2003@yahoo.gr .

Ή επικοινωνήστε με την Ορνιθολογική στα Τηλ. 210 8228704 & 210 8227937, εσωτ. 118 (Ρούλα Τρίγκου).


πηγή: http://www.ornithologiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου