Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Βόλος - Μουσείο Τσαλαπάτα. Σεμινάριο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Γνωριμία με τα δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»


Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Καινοτόμων Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντώνη Αντωνίου πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο υπέροχο θεματικό Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο.

25 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγοί και Δάσκαλοι) από το νομό Μαγνησίας παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Γνωριμία με τα εκπαιδευτικά δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» και πήραν μέρος σε δύο βιωματικά εργαστήρια των δικτύων που χειρίζεται η Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Συγκεκριμένα, η κ. Σοφία Καινούργιου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς την ιστορία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και τα πέντε δίκτυα Περιβαλλοντικής Αγωγής, τρία διεθνή και δύο εθνικά, που συντονίζει σαν εθνικός χειριστής του FEE.

Ακολούθησαν δύο βιωματικά εργαστήρια από το υλικό του δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση». Το πρώτο με θέμα: «Ο Κρυμμένος Θησαυρός του δάσους» που έγινε στον όμορφο κήπο του μουσείου με εμψυχώτρια την κ. Αλεξάνδρα Κοσκολού, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου « Μαθαίνω για τα δάση». Οι εκπαιδευτικοί με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό αναζήτησαν και ανακάλυψαν μέσα από στοχευμένες και εντυπωσιακές δραστηριότητες τον κρυμμένο θησαυρό του δάσους.

Το δεύτερο βιωματικό εργαστήρι είχε θέμα: «Σχεδιάζοντας περιβαλλοντικά παιχνίδια», όπου οι εκπαιδευτικοί σχεδίασαν και στη συνέχεια έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια που δημιούργησαν οι ίδιοι σε ομάδες. Το συντονισμό του εργαστηρίου είχε η κ. Σοφία Καινούργιου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.
 
Το σεμινάριο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έγινε μέσα σε κλίμα ενδιαφέροντος, ενθουσιασμού, συνεργασίας και φιλικού κλίματος.

Ευχαριστούμε τον Υπεύθυνο Καινοτόμων Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντώνη Αντωνίου για την πρόσκλησή του, καθώς και το προσωπικό του Μουσείου Τσαλαπάτα για τη ζεστή και άψογη φιλοξενία του.



πηγή: https://eepf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου