Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ποια ανθεκτικά μικρόβια καταπολεμά το μέλι


 Ποια ανθεκτικά μικρόβια καταπολεμά το μέλι Με έναν τεράστιο αριθμό ερευνών να το επιβεβαιώνουν, οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση πολλών παθογόνων μικροοργανισμών.

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε σάκχαρα σε συνδυασμό με την παχύρρευστη μορφή του, το καθιστούν αποτελεσματικό αντίπαλο των μικροβίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στην αντιβίωση.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Βρετανία και το Πανεπιστήμιο Βαϊκάτο στη Νέα Ζηλανδία, το μέλι θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του σταφυλόκοκκου (MRSA).

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι η τοπική εφαρμογή του μελιού ενίσχυσε την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού ενάντια στα έλκη και τα αποστήματα που είχαν προηγουμένως εμφανίσει εξαιρετική ανοχή στη θεραπεία με αντιβιοτικά.

Άλλη έρευνα έχει δείξει ότι το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες ελαττώνουν τα ποσοστά χοληστερόλης στο αίμα.
 
 
Τα πιο θεραπευτικά είδη μελιού:
 
Το θυμαρίσιο μέλι

Ο Γάλλος καθηγητής Μπερνάρ Ντεκότ, ύστερα από δοκιμές σε εκατοντάδες είδη μελιού, ανέδειξε πρώτο το θυμαρίσιο μέλι, το οποίο περιέχει θυμόλη, μια φαινόλη με αντισηπτικές ιδιότητες. Οι έρευνές του έδειξαν ότι εξασφαλίζει την επούλωση πληγών και εγκαυμάτων δύο φορές πιο γρήγορα απ΄ ό,τι η ειδική γάζα.
 
 
Το μέλι μανούκα

Το μέλι μανούκα προέρχεται από τα δέντρα Leptospermum scoparium της Νέας Ζηλανδίας και περιέχει έως και 100 φορές περισσότερη μεθυλγλυοξάλη από τα άλλα είδη μελιού. Η μεθυλγλυοξάλη βοηθά στην καταπολέμηση του πονόλαιμου, της γαστρεντερίτιδας, της τερηδόνας, των μυκητιάσεων, των εντερόκοκκων και των σταφυλόκοκκων.



πηγή: http://cityportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου