Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μαγνησία. Ταξίδι στο «μπαλκόνι του Πηλίου»

 
 
Η Μακρινίτσα είναι μια σταθερή αξία στους τουριστικούς προορισμούς
 
Το πιθανότερο είναι να έχετε ακούσει κάποιον που να έχει επισκεφθεί έστω μια φορά τη Μακρινίτσα Πηλίου και να είναι γοητευμένος από την ομορφιά. Το ταξίδι σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, μόνο με πανέμορφες εικόνες μπορεί να σας αφήσει.

Χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, βόρεια του Βόλου, περίπου 17 χιλιόμετρα μακριά, είναι ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όχι άδικα. Η θέα προς το Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο, η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της και τα παραδοσιακά της χρώματα, είναι αυτά που κάνουν τη Μακρινίτσα να μένει ανεξίτηλη στο μυαλό του επισκέπτη. Πέτρινες στέγες και πλούσια ζωγραφική και ξυλογλυπτική διακόσμηση στον πάνω όροφο των κτιρίων είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα σπίτια.

Η απόλαυση της μοναδικής θέας και η βόλτα στα καλντερίμια αυτού του γραφικού χωριού του Πηλίου θα σας χαλαρώσει και θα σας προσφέρει ένα διάλειμμα από την έντονη καθημερινότητα, ενώ θα νομίζετε ότι κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο. Σε αυτό βοηθούν βέβαια και τα αρχοντικά του 18ου και 19ουαιώνα του χωριού με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Χαρακτηριστικό αρχοντικό της Μακρινίτσας είναι το αρχοντικό Τοπάλη που χτίστηκε το 1844 και στεγάζει σήμερα το λαογραφικό μουσείο. Κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της κεντρικής πλατείας θα απολαύσετε τον καφέ σας και θα νομίζετε πως είστε στον παράδεισο. Περπατώντας στα καλντερίμια θα κάνετε οπωσδήποτε μια στάση σε μια από τις κρήνες που αναβλύζουν παγωμένο νερό.

Αν αγαπάτε την πεζοπορία, η Μακρινίτσα είναι επίσης ένας ιδανικός προορισμός για εσάς, καθώς στην περιοχή υπάρχει ένα ευρύ δίκτυο με μονοπάτια, ώστε να διαλέξετε το δικό σας που θα σας οδηγήσει σε ένα διαφορετικό φυσικό παράδεισο.

Στη Μακρινίτσα θα βρείτε δεκάδες παραδοσιακά καταλύματα, με φιλόξενους κατοίκους που θα σας μυήσουν στον παραδοσιακό τρόπο ζωής για τις μέρες που θα βρεθείτε εκεί. Στις ταβέρνες θα απολαύσετε τοπικούς μεζέδες και καλό κρασί ή τσίπουρο. Εξάλλου ως κλασικός τουριστικός προορισμός, η Μακρινίτσα διαθέτει όλα εκείνα που θα χρειαστεί ένας επισκέπτης για να χαλαρώσει και να απολαύσει το ταξίδι του.

Αποτελεί μάλιστα έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου αρκεί εσείς να διαλέξετε αν θέλετε να απολαύσετε περισσότερο την ανοιξιάτικη, καλοκαιρινή, φθινοπωρινή ή χειμωνιάτικη φύση. Το «μπαλκόνι του Πηλίου» είναι εκεί για να σας υποδεχτεί και να σας κάνει να περάσετε μοναδικές και αξέχαστες στιγμές.
 
makrins01

makrins03
 
makrins04
 
makrins05

makrins06
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου