Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η ζωή μας σε έναν υγρότοπο! Μαθητές των δημοτικών σχολείων της διασυνοριακής Πρέσπας μας δείχνουν τον δικό τους υγρότοπο

 
 
Με μία συμβολική δραστηριότητα τα παιδιά της διασυνοριακής Πρέσπας μας έδειξαν τον «κόσμο» τους. Παιδιά του δημοτικού από τις τρεις χώρες έφτιαξαν τη δική τους πλευρά της Πρέσπας σε μικρογραφία με τελικό σκοπό οι τρεις μακέτες να ενωθούν και τελικά να «αποκαλυφθεί» ολόκληρη η περιοχή.

Την ενέργεια διοργάνωσε το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων, PrespaNet (ΕΠΠ, MES, PPNEA) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου. Ο δημιουργικός κύκλος της διασυνοριακής μακέτας ξεκίνησε από την Ελλάδα το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου με τους μικρούς «καλλιτέχνες» να σχεδιάζουν τη δική τους πλευρά, συνεχίστηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείου του Ρέσεν της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο της Γκόριτσα στην Αλβανία.

Οι λίμνες, τα ποτάμια, τα δάση, οι αγρότες, οι ψαράδες, οι βοσκοί, οι τοπικές καλλιέργειες, τα υγρά λιβάδια, τα ψάρια, οι αγελάδες, όλα βρήκαν τη σωστή τους θέση αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση στην περιοχή.

Η ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ένωση των μακετών την εβδομάδα που διανύουμε στο Δημοτικό Σχολείο του Ρέσεν, τη μοναδική πόλη της λεκάνης των Πρεσπών. Ευχαριστούμε όλα τα σχολεία, τους δασκάλους και τα παιδιά που συμμετείχαν στην ενέργεια, καθώς επίσης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πρεσπών.
 
μακέτα ΠΓΔΜ
μακέτα Αλβανίας
Περισσότερες πληροφορίες:

Δήμητρα Πασχαλίδου, Υπεύθυνη Δράσεων Επικοινωνίας, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, 23850-51211 (εσ.2), d.paschalidou@spp.gr.


πηγή: http://www.spp.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου