Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πώς η κλιματική αλλαγή θα κάνει τους πλούσιους... πλουσιότερους

 
 
Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, πολλά ψάρια, ζώα, φυτά και άλλοι φυσικοί πόροι, θα μετακινούνται προς τους πιο κρύους πόλους της Γης και μαζί τους θα μετακινείται και ο πλούτος, σύμφωνα με τη μελέτη.
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή οικολογίας Μάλιν Πίνσκι της Σχολής Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ράτγκερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εγκυρότερο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής "Nature Climate Change", εκτιμούν ότι, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ο φυσικός πλούτος -και μαζί του το χρηματικό κεφάλαιο- θα «μετακομίζει» όλο και περισσότερο στις πιο ψυχρές περιοχές, εγκαταλείποντας τις εύκρατες που θα γίνονται ολοένα πιο ζεστές.

Όμως οι βόρειες κυρίως περιοχές, που πρωτίστως θα ευνοηθούν, ήδη είναι πιο ανεπτυγμένες και ευημερούν, συνεπώς η κλιματική αλλαγή θα λειτουργήσει τελικά υπέρ τους και έτσι θα διευρυνθούν οι ανισότητες διεθνώς.

«Διαπιστώνουμε ότι οι φυσικοί πόροι όπως τα ψάρια 'σπρώχνονται' από την κλιματική αλλαγή και αυτό αλλάζει το ποιός έχει πρόσβαση σε αυτούς», δήλωσε ο Πίνσκι. «Τείνουμε να θεωρούμε την κλιματική αλλαγή μόνο ως πρόβλημα της φυσικής και της βιολογίας. Όμως οι άνθρωποι αντιδρούν επίσης στην κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου