Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Ξεκίνησαν οι εγγραφές των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά

 
 
Από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 10 ετών.
 
Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.
 
 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου είναι τα εξής:
 
Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους
 
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών.
 
 
Μικροί Παλαιοντολόγοι
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ζώα που έζησαν στην Ελλάδα στο γεωλογικό παρελθόν. Κάθε παιδί ως μικρός παλαιοντολόγος σκάβει και ανακαλύπτει απολιθώματα από οργανισμούς του παρελθόντος. Σκάβοντας ανακαλύπτουν απολιθώματα θηλαστικών ζώων, όπως ύαινες, ελέφαντες, αρκούδες και λιοντάρια. Το πρόγραμμα διαρκεί δύο μήνες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών.


Θαλάσσιος Κόσμος

Σε αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από κατασκευές με πηλό, εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να δουν και να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα βρίσκουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών και διαρκεί δύο μήνες.
 
Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-13:00, εκτός Δευτέρας.
 
Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555, 6973034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr


πηγή: naturahellas.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου