Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αγρίνιο. Ημερίδα για την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων

 
ypiresies_agrotourismos_3
 
Η Ένωση Αγρινίου ενεργά στηρίζει και συμμετέχει στην ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Αγρινίου και του ΓΕΩΤΕΕ για την ασφαλή χρήση των φυτοπροστατευτικών, που θα γίνει την 24-2-2016. Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ένωση και η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού.
 
Ο Δήμος Αγρινίου και η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Φυτοπροστατευτικά προϊόντα: ασφαλής και ορθολογική χρήση, διαχείριση κενών πλαστικών συσκευασιών» βάσει της κείμενης νομοθεσίας για τη διάθεση, ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων (Ν. 4036/2012, Ν. 4253/2014) καθώς και την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών τους (Ν. 2939/2001 ΚΥΑ 9268/469/2007 Εθνικό σχέδιο Δράσης, ΦΕΚ Β’ 1883/2013).
 
att00013
 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος) Αναστασιάδη 1 και συνδιοργανώνεται με τον ΕΣΥΦ (Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας), το Σύλλογο-Σύνδεσμο Γεωπόνων και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση» Αγρινίου και απευθύνεται σε γεωπόνους, υπηρεσιακούς παράγοντες, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς, αγρότες, υπεύθυνους επιστήμονες καταστημάτων πώλησης γεωργικών φαρμάκων και γενικότερα όλους τους εμπλεκομένους με τη διαχείριση και τη διακίνηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Αγρινίου συνεχίζει την εκπαίδευση των παραγωγών στην ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων. Μέχρι σήμερα, δεκάδες αγρότες έχουν καταρτιστεί από το εξειδικευμένο μας προσωπικό και άπαντες, αφού πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις, απέκτησαν τελικά το πιστοποιητικό. Όσοι δεν έχουν ακόμη προσέλθει, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η απόκτησή του είναι πλέον υποχρεωτική. Για όσους χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα χωρίς πιστοποιητικό η νομοθεσία προβλέπει πρόστιμο από 1.000 έως 30.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής διπλασιασμό. Προβλέπεται ακόμη η κατάσχεση των παράνομων προϊόντων και επιβολή φυλάκισης από τρεις μήνες έως ένα έτος. Επιπλέον, οι παραγωγοί στερούνται τις ενισχύσεις και στην περίπτωση διαπίστωσης κατοχής, διακίνησης ή χρήσης αυτών των προϊόντων δεν λαμβάνουν όλες τις επιδοτήσεις στο σύνολό τους και χάνουν ακόμα και τα δικαιώματά τους. Κατά συνέπεια, το σύνολο των παραγωγών πρέπει να εκπαιδευτεί και να περάσει από τη διαδικασία των εξετάσεων για την απόκτηση του πιστοποιητικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κ. Σπύρο Καραμπλιάνη στο 2641.0.69017 ή να προσέρχονται στα γραφεία μας στο Αγρίνιο, στην οδό Παπαϊωάννου 23. Επιπλέον, για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή και για κάθε υποστήριξη, οι αγρότες μας μπορούν να απευθύνονται επίσης στην Ένωση Αγρινίου και στο κατάστημα φυτοπροστατευτικών ή να επικοινωνούν στο 2641.0.69012. Στο κατάστημά μας, οι παραγωγοί θα βρουν στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές τα σκευάσματα που ταιριάζουν στην καλλιέργειά τους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη από το εξειδικευμένο μας προσωπικό.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
 
18:00-18:30: Προσέλευση
18:30-18:45: Χαιρετισμοί
 
18:45-19:00: «Γεωργικά φάρμακα και αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Αγρινίου», Χατζηαγάπη Βασιλική, Γεωπόνος, Δ/νση Τοπικής Οικ. Ανάπτυξης, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Δήμος Αγρινίου.
 
19:00-19:15: «Ορθή και συστηματική χρήση αγροεφοδίων», Νικόλαος Μπαρτσώκας, Σωτήριος Μανάκης Γεωπόνοι, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Αγρινίου.
 
19:15-19:30: «Το νέο τοπίο στην εμπορία και χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων», Χ. Παναγιωτόπουλος, Ρ. Φραγκούλη Γεωπόνοι, Διεύθυνση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας / Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.
 
19:30-20:30: «Τρόποι προστασίας της υγείας των χρηστών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Σχεδιασμός και υλοποίηση συστήματος συλλογής και διαχείρισης κενών πλαστικών φιαλών φυτοφαρμάκων» Μηνάς Πελεκάνος, Γεωπόνος, Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.).
 
20:30-21:30: Ερωτήσεις – Συζήτηση


πηγή: http://www.e-ea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου