Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αστικό περιβάλλον - Βέροια. Καμία αλλαγή στην πλατεία Ωρολογίου εντός 2016

 
 
Τελικά καμία αλλαγή στην πλατεία Ωρολογίου δεν πρόκειται να δουν οι Βεροιώτες εντός του 2016. Θυμίζουμε ότι απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Ζήση Πατσίκα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Άρης Λαζαρίδης προανήγγειλε παρεμβάσεις στην πλατεία Ωρολογίου, χρόνια μετά την αποτυχημένη ανάπλασή της. Τελικά ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, επανήλθε με νέο ερώτημα αφού διαπίστωσε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας για το 2016, υπάρχει προϋπολογισμός μόλις 10.000 ευρώ για μελέτη, όχι για έργα. Η απάντηση του κ. Λαζαρίδη ξεκαθάρισε τα πράγματα ότι δηλαδή δεν αναμένονται ορατές αλλαγές εντός της χρονιάς.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι με τις 10.000 θα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ενώ πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει πρώτα συνεννόηση – συνεργασία με τον μελετητή της υφιστάμενης πλατείας, δηλαδή τον καθηγητή Καλογήρου. Επίσης, τονίστηκε από τον κ. Λαζαρίδη ότι πρώτο μέλημα θα είναι η τοποθέτηση του Ρολογιού. Θυμίζουμε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για το Ρολόι, από την οποία διαφαίνεται ότι και το Ρολόι που θα τοποθετηθεί είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις καθώς είναι αμφιβόλου αισθητικής και χρηστικότητας.
 
Τελικά, η πρόβλεψή μας είναι ότι ΔΕΝ θα πρέπει να περιμένουν οι Βεροιώτες σύντομα αλλαγές στην πλατεία. Και όταν αυτές οι αλλαγές γίνουν (μετά από 1-2 χρόνια και βλέπουμε) θα ακολουθήσουν το ίδιο πνεύμα και την ίδια αισθητική του αποκρουστικού θεάματος που αντικρύζουμε καθημερινά στην πλατεία Ωρολογίου.


πηγή: http://www.veriotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου