Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η Βουδαπέστη όταν δύει ο ήλιος

 
 
Μαγικές εικόνες από την Ουγγαρία
 
Η Βουδαπέστη είναι αναμφίβολα μια από τις πιο όμορφες και γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ευρώπης και το ταξίδι σε αυτή μένει αξέχαστο. Αγκαλιάζοντας τον Δούναβη και με πολλές τοπογραφικές αντιθέσεις δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει διαφορετικές εικόνες που θα τον γοητεύσουν. Το 1873, η Βουδαπέστη απέκτησε τη σημερινή της μορφή, έπειτα από την ένωση των δύο ξεχωριστών περιοχών, της Βούδας και της Πέστης και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, πάρκα γεμάτα ζωντάνια, νεοκλασικά και μοντέρνα, μουσεία γεμάτα πολιτιστικούς θησαυρούς και ρομαντικές εκδρομές πάνω στον γραφικό Δούναβη είναι προφανές γιατί η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στην Ευρώπη.

Πολλοί μάλιστα την αποκαλούν και Παρίσι της ανατολής. Διαθέτει πολύ σημαντικά και σπουδαία αξιοθέατα που αξίζει να γνωρίσει ο επισκέπτης, εκτός από την φυσική ομορφιά της πόλης που είναι καθηλωτική. Μεταξύ άλλων το κάστρο της Βούδας και όλη η περιοχή του κάστρου είναι ανάμεσα στα πιο γνωστά και πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Βουδαπέστης, ενώ με φόντο το κάστρο η πρώτη γέφυρα της πόλης πλέον αποτελεί μνημείο που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Εξίσου εντυπωσιακό είναι κυρίως το βράδυ όταν αντικατοπτρίζεται στα νερά του Δούναβη το κτίριο του Κοινοβουλίου. Έχοντας μήκος 268 μέτρα, βρίσκεται στους όχθες του Δούναβη στην Πέστη και μεταξύ άλλων στεγάζει τα κοσμήματα του ουγγρικού στέμματος.

Αυτή η ομορφιά της πόλης γοήτευσε και τον φωτογράφο Mark Mervai, ο οποίος για πέντε χρόνια φωτογράφιζε την Βουδαπέστη όταν έπεφταν τα φώτα της μέρας αλλά και με την ανατολή του ήλιου για να συγκεντρώσει μια συλλογή με εκπληκτικές λήψεις και να τις δημοσιεύσει.

«Για μένα, όμορφη στιγμή είναι όταν ο ήλιος ανεβαίνει ψηλά στον ορίζοντα και η μέρα ξεκινά με ένα ζευγάρι των πολύχρωμο λεπτά. Τα τελευταία φώτα της ημέρας για μένα συμβολίζουν μια ιδιαίτερη στιγμή, ένα “ευχαριστώ” από τη φύση για μια όμορφη μέρα» λέει ο ίδιος δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες του στο Bored Panda.
 
 
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που ταξιδεύουν…
 
budapesth3
 
budapesth4
 
budapesth5
 
budapesth6
 
budapesth7
 
budapesth8
 
budapesth9
 
budapesth10
 
budapesth11
 
budapesth12
 
budapesth14
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου