Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

«Ξαναζωντανεύει» το Δασικό Χωριό Παγγαίου

 
 
Θα «ξαναζωντανέψει» το Δασικό Χωριό Παγγαίου, ύστερα από αρκετών χρόνων εγκατάλειψη.

Ομάδα πολιτών δημιούργησε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), και ζήτησε από τον Δήμο Παγγαίου την παραχώρηση του Δασικού Χωριού, αίτημα που ικανοποιήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δωρεάν παραχώρηση θα έχει 25ετή διάρκεια και, εφόσον η Κοιν.Σ.Επ. προχωρήσει στην ανάπλαση, διαφύλαξη και λειτουργία του χώρου δίχως προβλήματα, θα ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης για άλλα 20 χρόνια.

Η ομάδα, με εθελοντές και δωρητές ήδη άρχισε το έργο αποκατάστασης και, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας 102,8», ο εκπρόσωπός τους Λευτέρης Κοκκινίδης, υπολογίζουν να αρχίσουν τη λειτουργία του πρώτου τμήματος, της καφετέριας, μέχρι τις αρχές του Μάη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κοιν.Σ.Επ, μέσα στο 2017 θα λειτουργήσει το εστιατόριο, μέσα στο 2018 η μία ξενοδοχειακή μονάδα και στο 2019 και η δεύτερη και μεγαλύτερη, αξιοποιώντας και χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι το Δασικό Χωριό άρχισε να λειτουργεί πριν από 20 χρόνια. Όταν έφυγε ο επιχειρηματίας που το λειτουργούσε, ο Δήμος, το 2012, το νοίκιασε σε ιδιώτη για τη δημιουργία ξενώνα, εστιατορίου και χώρων άθλησης. Το σχέδιο «ναυάγησε», με αποτέλεσμα ο μεν Δήμος να διεκδικεί τα χρωστούμενα των ενοικίων και αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη ο χώρος, το δε Χωριό «να έχει λεηλατηθεί, τμήματά του να έχουν υποστεί καταστροφές και να έχει μετατραπεί σε στάβλο», όπως είπε ο κ. Κοκκινίδης.
 
Το Δασικό Χωριό βρίσκεται μέσα στο υπέροχο δασικό σύμπλεγμα του Παγγαίου, απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από την Ελευθερούπολη κι έχει πρόσβαση με ασφαλτοστρωμένο δρόμο από το χωριό Ακροβούνι. Μάλιστα, ήδη η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης ενέκρινε κονδύλιο για την ανακατασκευή και νέα ασφαλτόστρωση του δρόμου.


πηγή: http://www.alexpolisonline.com/, http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου