Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αιτωλοακαρνανία - Ορεινή Ναυπακτία. Επικήρυξη 2000 ευρώ για λαθροϋλοτόμους που έκοψαν αιωνόβια πλατάνια

 
 
Στην επικήρυξη των λαθροϋλοτόμων που έκοψαν τέσσερα αιωνόβια πλατάνια στην κοινότητα Πόδου της ορεινής Ναυπακτίας, προχώρησαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος και ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου των απανταχού Ποδιωτών Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος.

Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος, «οι λαθροϋλοτόμοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η κοινότητα δεν κατοικείται τους χειμερινούς μήνες, παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπου πάνε κάποιοι κάτοικοι για να εκτελέσουν εργασίες».

Έτσι λοιπόν οι λαθροϋλοτόμοι πήγαν στην περιοχή που βρίσκονταν τα αιωνόβια πλατάνια, περίπου 100 μέτρα από την κεντρική πλατεία και άρχισαν να τα κόβουν. Όμως, για άγνωστο ακόμα λόγο, φεύγοντας οι δράστες δεν πήραν μαζί τους τα κομμένα πλατάνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, άφησαν τα κομμένα πλατάνια διότι προφανώς κάτι συνέβη και θεώρησαν πως μπορεί να γίνουν αντιληπτοί. Σύμφωνα με τον Πολύκαρπο Χαραλαμπόπουλο «την κοπή των αιωνόβιων δέντρων την αντελήφθη ένας συγχωριανός μας και μας ειδοποίησε». Στην συνέχεια, όπως περιγράφει, «ανεβήκαμε στο χωριό, είδαμε τι είχε συμβεί και ειδοποιήσαμε το δασαρχείο». Όσον αφορά στα κίνητρα των λαθρουλοτόμων, ο Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι οι δράστες δεν τα ήθελαν για καυσόξυλα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα για να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποια κατασκευή.

Μετά λοιπόν την κοπή, αποφασίστηκε να επικηρυχθούν οι λαθροϋλοτόμοι με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, που θα δοθεί σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και στην σύλληψη των δραστών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου