Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας για το άρθρο του TVXS, στο οποίο αναφέρονται πιθανές παρανομίες της "Eldorado Gold"





Με αφορμή το βίντεο [http://youtu.be/9q_2BGxWpXY] που δημοσιεύτηκε μέσω ενός άρθρου στο TVXS, στο οποίο φέρονται να αποκαλύπτονται πιθανές παρανομίες της εταιρίας Eldorado Gold, αλλά και σχέση διαφθοράς του τοπικού δημάρχου με αυτήν, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας προχώρησε σε επίσημη Καταγγελία, στις 23 Ιανουαρίου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας, Δασαρχείου, Διεύθυνση Δασών, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Εισαγγελίας, και ΥΠΕΚΑ, όπου αιτούμαστε την επίσημη διερεύνηση των παραπάνω καταγγελιών.
  
 
 
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η πολιτική που μας έφτασε ως εδώ. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απαιτεί την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές του δημοσίου και την πάταξη της διαφθοράς.
Οι Πειρατές ήρθαν για να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα.
 

 

παραπομπές:
 
Η καταγγελία της Επιτροπής Περιβάλλοντος:

Επιστολή από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας προς τους φορείς:


Δασαρχείο Πολύγυρου
Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής
Εισαγγελία Χαλκιδικής
Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας
ΥΠΕΚΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 


Στις 21/01/2013, έπεσε στην αντίληψή μας το άρθρο του TVXS : http://tvxs.gr/news/ellada/i-ellada-poylaei-dasi-xalko-kai-tin-psyxi-tis, το οποίο περιέχει βίντεο: http://youtu.be/9q_2BGxWpXY, όπου, σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού France 2, εργαζόμενοι της εταιρείας Eldorado Gold εκθέτουν τα σχέδια από τα οποία αποκαλύπτονται πιθανές παρανομίες της εταιρείας, αλλά και η "ιδιόμορφη" σχέση του τοπικού δημάρχου με αυτήν.



Παρακαλούμε να ελεγχθεί κατά πόσον ισχύουν οι ακόλουθες καταγγελίες:

1) Ότι ο γνωστός πολιτικός Χρήστος Πάχτας, νυν δήμαρχος στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής ασκεί πιέσεις στην εταιρεία για προσλήψεις "δικών" του ανθρώπων.
2) Ὸτι το δάσος, στο έδαφος του οποίου υπάρχουν μεγάλα επιφανειακά κοιτάσματα χαλκού, παραχωρήθηκε με τη συμβολική τιμή του 1 ευρώ, χωρίς διαγωνισμό.

3) Ότι για να γίνει η εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων χαλκού, η εταιρεία Eldorado Gold θα προχωρήσει σε κοπή, περίπου των 3/4 της δασικής έκτασης του δάσους των Σκουριών. Στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεν αναφέρεται ένα τόσο μεγάλο ποσοστό κοπής δέντρων!


Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποια ακριβώς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σε ποιο σημείο της, αναφέρεται η κοπή δέντρων σε τόσο μεγάλη έκταση.


Αιτούμαστε σχετική ενημέρωση και απαντήσεις, εντός 20 ημερών όπως ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία.


 


Με εκτίμηση,

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Επιτροπή Περιβάλλοντος

 
 

Συνημένα:
 
 
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ–ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ 


ΣΤΗ ΧΑΛΚΙ∆ΙΚΗ:

http://www.e-stratoni.gr/files/mpe_hellas_gold/Kyria_Meleti.pdf
 

 
Κοινή Υπουργική Απόφαση, Η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τα έργα: α) "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ" και β) "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΕΛΜΑΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ" της εταιρείας "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ." στο Νομό Χαλκιδικής: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%A3%CE%940-%CE%A9%CE%940



Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Επιτροπή Περιβάλλοντος

 


πηγή: http://naturahellas.blogspot.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου