Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Πρότυπο η Μεσσηνία, παγκόσμια για τη μεσογειακή διατροφή

 
 
 
 
 
 
Περίπου το 30% των καρδιακών προσβολών, των εγκεφαλικών επεισοδίων και των θανάτων από καρδιακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, εάν αυτά στραφούν σε μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, όσπρια, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, αλλά και λίγο κρασί με το γεύμα, διαπιστώνει η ίσως πιο εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη που έγινε ποτέ επί του θέματος.
 
Μιλαμε για την Μεσογειακή διατροφή της οποίας εκπρόσωπος για την Ελλάδα είναι εδώ και τεσσερα χρόνια η πόλη της Κορώνης. Μια ακόμη ευκαιρία για εξαιρετική δράση της Μεσσηνίας και των προιόντων της. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κλινική δοκιμή για τη μέτρηση της επίδρασης της συγκεκριμένης διατροφής στους κινδύνους της καρδιάς. Τα ευρήματά της, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο The New England Journal of Medicine τη Δευτέρα, εξέπληξε τους ειδικούς. Η μελέτη έληξε πρόωρα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, καθώς τα αποτελέσματα ήταν τόσο σαφή που δεν υπήρχε λόγος παράτασης.«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό», δήλωσε η Ρέιτσελ Τζόνσον, καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στην Νew York Times. «Το πραγματικά σημαντικό, είναι οι παράμετροι που χρησιμοποιεί η έρευνα. Δεν εξετάζει παράγοντες όπως η χοληστερόλη, η υπέρταση ή το βάρος. Εξετάζει καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και θανάτους. Αυτό άλλωστε μετράει πραγματικά».
 
 
 
πηγή: http://radio936.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου