Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία. Ο Πύργος του μέλλοντος

 
 

 
Τα έργα ύψους 4,5εκ.€ αναμένεται να αλλάξουν την όψη του Πύργου – Δείτε τη μακέτα και διαβάστε όλα όσα προβλέπονται…
 Η ώρα της δημοπράτησης του φιλόδοξου σχεδίου της δημοτικής αρχής Πύργου που αφορά την ανάπλαση του βορείου τμήματος της πόλης και συγκεκριμένα το θεματικό πάρκο Ξυστρή και τον πράσινο περίπατο μέχρι το συγκρότημα των κτιρίων του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ, έφτασε.
 Μόλις χθες (27-02-2013), υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η εντολή δημοπράτησης των τριών υποέργων. Ουσιαστικά με την εντολή δημοπράτησης από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας των εργασιών ανάπλασης που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, ολοκληρώνεται η διαδικασία και το σπουδαίο αυτό έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. 
 
 
ΦΩΤΟ από ilialive.gr
Φωτογραφία από ilialive.gr

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν έχουν χωριστεί σε τρία υποέργα. Συγκεκριμένα, το πρώτο υποέργο περιλαμβάνει την ποιοτική αναβάθμιση του οικοπέδου του πρώην εργοστασίου Ξυστρή, όπου προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

- Ανάπλαση και λειτουργική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με εξασφάλιση χώρων φύτευσης, δικτύου άρδευσης και αποστράγγισης όμβριων υδάτων καθώς και χώρων αναψυχής (ποδηλατοδρόμος, περίπατος).
- Δημιουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς και χώρου στάθμευσης πλησίον αυτής.
- Επίστρωση στη ζώνη περιπάτου προς τη λαϊκή αγορά και τη βόρεια πλευρά της περιοχής παρέμβασης από φυσικό κυβόλιθο.
- Κατασκευή νέου κτιρίου που θα λειτουργεί ως χώρος γενικών περιοδικών εκθέσεων.
- Δημιουργία αμφιθεατρικού χώρου που θα λειτουργεί ως υπαίθριο θερινό κινηματοθέατρο.
- Κατασκευή οργανωμένης παιδικής χαράς πλησίον του αμφιθεατρικού χώρου
- Τοποθέτηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με μονόφωτους στύλους στο σύνολο του περιβάλλοντος χώρου.
 

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στην πλευρά επί της σιδηροδρομικής ζώνης θα εκτελεστούν λειτουργικές διαμορφώσεις με εξασφάλιση ζώνης ανάπτυξης πρασίνου, αρδευτικού δικτύου και τοποθέτηση φρεατίων υδροσυλλογής. Στην οδό Χαριλάου (από την οδό Διονύσου έως την τη συμβολή με την οδό Πατρών) προβλέπεται η κατασκευή ενιαίου καταστρώματος, η κατασκευή ζώνης αλσυλλίου με διαδρομή περιπάτου και οι απαραίτητες λειτουργικές διαμορφώσεις (αρδευτικό δίκτυο, δίκτυο απορροής όμβριων,
τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και αστικού εξοπλισμού.

 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου