Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2013


oinotika2013


Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για πέμπτη συνεχή χρονιά να καλωσορίσουν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2013», που θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Μαρτίου 2013,  στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπο των Αισθήσεων» στις Μαλάδες

Οι κρητικοί οινοποιοί μας προσκαλούν να περιηγηθούμε μαζί τους στις διαδρομές του κρασιού και να γνωρίσουμε τα μυστικά του, τις δυνατότητες του και τη δυναμική του αλλά και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασιά σοδειάς του 2012, αλλά και ώριμα κρασιά προηγούμενων ετών από 24 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς τους και να ενημερωθούν για τη συνολική και συγκροτημένη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης τα τελευταία 6 χρόνια.
 

Η φετινή έκθεση θα εμπλουτιστεί με παράλληλες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα:

 1.Η ομαδοποιημένη παρουσίαση κρασιών από την αναγνωρισμένη πλέον κρητική ποικιλία «Βιδιανό», σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη για τη συγκεκριμένη ποικιλία.
 2.Ένα οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού εντός του χώρου της Έκθεσης.
 3.Την παρουσία του Βασίλη Καλλίδη την Κυριακή το μεσημέρι (έναρξη 12:30), ο οποίος θα μαγειρέψει ζωντανά για τους επισκέπτες της έκθεσης ευφάνταστες συνταγές με θέμα “Street Food με κρητικές πρώτες ύλες”.
 4.Τη Δευτέρα 04 Μαρτίου και ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο-γευσιγνωσία σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, ακλουθώντας έναν συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης. Το σεμινάριο αυτό θα έχει περιορισμένες θέσεις και θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει εγγραφών στο info@winesofcrete.gr.


Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:

 
Σάββατο, 02/3/2013:   Είσοδος για όλους τους οινόφιλους 11.00-21.00,
Κυριακή, 03/3/2013:    Είσοδος για όλους τους οινόφιλους 11.00-21.00,
Δευτέρα, 04/3/2013:    10.00 – 15.00 μόνο για επαγγελματίες,
                                  17.00 – 20.00 σεμινάριο-γευσιγνωσία.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου