Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Άρτα. Στα χωράφια τα πορτοκάλια και στους καταναλωτές εισαγόμενα


PORTOKALIA ARTA
Κατεξοχήν παραγωγός πορτοκαλιών ο Νομός της Άρτας όμως τόσο στα σούπερ μάρκετ της πόλης όσο και στα περισσότερα της υπόλοιπης Ηπείρου πορτοκάλια Άρτας δεν διατίθενται προς πώληση. Αντιθέτως την πρώτη θέση καταλαμβάνουν προϊόντα από άλλες περιοχές της χώρας ακόμη όμως και εισαγόμενα.
Τα πορτοκάλια Άρτας, άριστης ποιότητας, σαπίζουν δυστυχώς στα χωράφια ή πωλούνται σε πολύ χαμηλή τιμή από πλανόδιους ή απλά αποσύρονται σε χωματερές. Δυστυχώς όσοι έπρεπε εδώ και χρόνια να μεριμνήσουν για την προώθηση του προϊόντος στην αγορά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Φυσικά κάποιος μπορεί να πει πως σε μία ελεύθερη κι ανταγωνιστική αγορά το κάθε πολυκατάστημα μπορεί να διαθέτει προϊόντα από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου. Κι είναι έτσι. Μόνο που αν εγκαίρως είχαν κινηθεί όλοι ώστε να δώσουν στα τοπικά προϊόντα την προστιθέμενη αξία που έχουν δεν θα υπήρχε χώρος στα ράφια για πορτοκάλια Μαρόκου.
 
Σε μία εποχή άλλωστε που γίνεται πολύς λόγος για το καλάθι των Ηπειρωτικών προϊόντων, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, υποχρέωση όλων είναι και να τα στηρίζουν και να τα προβάλλουν.
Στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν να το κάνουν πρώτα οι Αρτινοί βάζοντας τα πορτοκάλια στα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ αλλά και στα καταστήματα προσφέροντας φρέσκο χυμό ο οποίος σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά.
 
 
 
πηγή: http://www.epiruspost.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου