Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Το Κρητικό αγγούρι κερδίζει την κούρσα των ... εξαγωγών!

 

 
Πάνω από 50% είναι η αύξηση των εξαγωγών αγγουριού, καθώς φαίνεται ότι οι ξένοι το προτιμούν, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βλέπουν σε αυτό το κηπευτικό μια ευκαιρία για οικονομική  ανάσα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ν.Κρήτη" η αύξηση αυτή έχει να κάνει με όλες τις παραγωγικές περιοχές του νησιού, όπως είναι η Ιεράπετρα, το Τυμπάκι και η Κουντούρα.
Μέχρι σήμερα οι εξαγωγές του ελληνικού αγγουριού φτάνουν τους 15.000 τόνους, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν στους 9600 τόνους.
Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γιώργος Πολυχρονάκης, ειδικό σύμβουλο της Incofruit Hellas, ήδη έχουν ξεπεράσει τους 7500 οι τόνοι που έχουν αποσταλεί στη Ρωσία.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου