Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τις πρόσφατες επιθέσεις σε κοπάδια κτηνοτρόφων του νησιού μας

 

 
 
 
Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για τις πρόσφατες επιθέσεις σε κοπάδια κτηνοτρόφων του νησιού μας. Τέτοιες επιθέσεις θα συμβαίνουν όσο υπάρχουν αγέλες αδέσποτων σκυλιών στη ύπαιθρο της Λέσβου, δηλαδή αγέλες πεινασμένων και εξαθλιωμένων σκυλιών. Και αυτές οι αγέλες θα υπάρχουν όσο δεν εφαρμόζεται ένα συγκεκριμένο, διττό πρόγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος: αφ’ ενός η συστηματική στείρωση των ήδη εγκαταλειμμένων ζώων και οι όσο το δυνατόν περισσότερες υιοθεσίες. Αφ’ ετέρου ο συστηματικός έλεγχος των ιδιόκτητων ζώων, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως η ηλεκτρονική τους σήμανση (chip) και έτσι να αποφευχθούν οι μελλοντικές εγκαταλείψεις. Μόνο έτσι θα μειωθούν τα αδέσποτα ζώα στη Λέσβο, και μόνο έτσι δεν θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον.
Ο μόνος που μπορεί να εφαρμόσει και να παρακολουθήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι ο κατά νόμο υπεύθυνος: ο Δήμος Λέσβου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα, παρά τις συχνές εξαγγελίες και κάποια πρώτα, δειλά, βήματα.
Πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας από εκεί που πρέπει. Οι πληγέντες κτηνοτρόφοι, πέραν των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση και από τη Δημοτική Αρχή, καθώς ζημιώθηκαν λόγω δικών της παραλείψεων. Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώνει ότι θα στηρίξει τα τυχόν αιτήματα αποζημίωσης των κτηνοτρόφων και θα τους παράσχει κάθε δυνατή νομική υποστήριξη.
 
 
 
πηγή: http://www.lesvosnews.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου