Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

“Όχι” στα φωτοβολταϊκά σε βοσκοτόπια – “Βλάπτουν τη φέτα” λένε κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία



 Φωτοβολταϊκά, αιολικά και αφαλάτωση στα πρώτα «πράσινα» στρατόπεδα της Ελλάδας Φωτοβολταϊκό επί στέγης ισχύος 100KW της ΕΑΣ Αρκαδίας συνδέθηκε με το δίκτυοΦωτοβολταϊκά: οκτώ πάρκα 780KW με ιχνηλάτες της Τεχνομεταλλική το τελευταίο τρίμηνοΦωτοβολταϊκά: οι νέες μειώσεις της ταρίφας στα διεθνή μέσα – Βίοι παράλληλοι με ΓερμανίαΝέο παγκόσμιο ρεκόρ αποδοτικότητας για φωτοβολταϊκό λεπτού υμενίου στην Ελβετία
Αντίθετοι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτηνοτροφικές περιοχές και βοσκοτόπια είναι οι κτηνοτρόφοι του Δαμασίου κοντά στον Τύρναβο Θεσσαλίας..
Σύμφωνα με το agrotypos.gr, oι κτηνοτρόφοι, την Πέμπτη (21/2/2013), επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και εξέφρασαν, στην κ. Καλλιόπη Γερακούδη, την αντίθεσή τους στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα εποικιστικά λιβάδια (κλήμα) και Μεγάλο Καλαμάκι.
Οι κτηνοτρόφοι υποστήριξαν ότι αυτή η επένδυση είναι επιβλαβής για την κτηνοτροφία καθώς μειώνονται οι εκτάσεις όπου βόσκουν τα ζώα τους, κινδυνεύει η περιοχή μέσω της νέας ΚΑΠ να χαθούν επιδοτήσεις, δημιουργείται πρόβλημα στις ήδη νόμιμα εγκαταστημένες κτηνοτροφικές μονάδες, μειώνεται η βοσκοϊκανότητα των λιβαδιών και θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τη φέτα όσο και με το αρνάκι και το κατσικάκι Ελασσόνας τα οποία είναι Προϊόντα Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ).
Από την πλευρά της η κ. Γερακούδη άκουσε με προσοχή τονίζοντας ότι θα φροντίσει να μεταβιβάσει τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να μην εγκριθεί η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών.
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας εισηγήθηκαν αρνητικά στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου