Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Αλεξανδρούπολη. Να σώσουμε το δασάκι στο Στρατόπεδο Γιαννούλη

 
 
 
Λίγες συστάδες δέντρων έχουν απομείνει στην Αλεξανδρούπολη και θέλουν να τα κόψουν. Μέσα από ένα αχανές στρατόπεδο, το στρατόπεδο Γιαννούλη, σχεδίασαν το δρόμο να περνάει ακριβώς πάνω από το μοναδικό δασάκι που έχει απομείνει και που κάποια στιγμή θα μπορούσε να γίνει ένα υπέροχο πάρκο. Αρκεί μια μικρή παράκαμψη του δρόμου πενήντα μέτρων δεξιά ή αριστερά, εντός του στρατοπέδου για να σωθεί. Και ακόμα περισσότερο, θέλουν να κόψουν κι όσα δέντρα θα απομείνουν, για να το μετατρέψουν σε οικοδομικό τετράγωνο...
Αν αφήσουμε για μια ακόμη φορά να επικρατήσει η λογική του "τσιμέντο να γίνει", τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων που θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή. Ένα από τα πρώτα βήματά μας είναι η συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή.

Αν θέλετε λοιπόν να συμπαρασταθείτε σ' αυτή την προσπάθεια, σας παρακαλούμε να στείλετε ένα e-mail στο parkonaginei@gmail.com που να γράφει: "Θέλω κι εγώ να σωθεί το δασάκι στο Στρατόπεδο Γιαννούλη" και το ονοματεπώνυμο σας. Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε να στείλετε κάθε είδους σχόλια, ιδέες, προτάσεις κλπ.

Ας επιλέξουμε λοιπόν τη δράση από το να κοιτάμε σε λίγες μέρες τα εκατοντάδες κομμένα πανύψηλα δέντρα (πάνω από 300) και να λέμε "κρίμα". Γιατί όχι παράλληλα με τη δημιουργία του δρόμου να δημιουργηθεί κι ένα πάρκο; Γιατί να μη σωθεί ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της πόλης μας;Ομάδα δράσης "Πάρκο να γίνει"

 
πηγή: http://alexpolisonline.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου