Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου
Οι συμβάσεις των εταιρειών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εξ ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου για το έτος 2013, θα υπογραφούν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, παρουσία του υπουργού, Θεόδωρου Καράογλου, σύμφωνα με άρθρο του seleo.gr.

Οι συμβάσεις θα υπογραφούν με εταιρεία που διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος, στο γραφείο του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης. Αμέσως μετά, στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑΘ και ώρα 11.00 το πρωί, ο κ. Καράογλου έχει προγραμματίσει σύσκεψη εργασίας με θέμα: «Στρατηγικές περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα προβλήματα του Θερμαϊκού Κόλπου».

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γεώργιος Καρατάσος, οι τέσσερις διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης μαζί με τους υπεύθυνους των αντίστοιχων γραφείων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθ. Κορδελιού - Βερτίσκου, καθώς και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα - Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, Θεμιστοκλής Κουϊμτζής.

Σκοπός της σύσκεψης είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των παραπάνω φορέων σε πρακτικές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου.
 
 
 
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου