Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. «Μονοπάτια Γύρω από την Πόλη μας» - πρόγραμμα για όλη την οικογένεια

 
 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει πρόγραμμα για όλη την οικογένεια με τίτλο «Μονοπάτια Γύρω από την Πόλη μας». Περιλαμβάνει τη γνωριμία των κατοίκων της πόλης του Βόλου με φυσικά μνημεία, όπως πηγές, υπόγειοι υδροφορείς, σπήλαια, ρήγματα και αρχαία λατομεία γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα.

Περπατώντας σε γραφικά μονοπάτια οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τους θησαυρούς της φύσης που κρύβονται δίπλα στην πόλη μας.

Οι περιηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:


24 Φεβρουαρίου 2013: Φυσικά μνημεία του Λόφου της Γορίτσας.
•  31 Μαρτίου 2013: Φυσικά μνημεία Παγασών.
02 Ιουνίου 2013: Φυσικά μνημεία Σαρακηνού.

Η πρώτη εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στα μνημεία της φύσης του λόφου της Γορίτσας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σεισμικά ρήγματα, σπήλαια, αρχαία λατομεία και άλλες φυσικές ομορφιές του λόφου. Θα εξηγηθεί ο τρόπος με τον οποίο το νερό διαλύει το πέτρωμα της Γορίτσας δημιουργώντας μοναδικές επιφανειακές μορφές, αλλά και υπόγεια σπήλαια. Θα απαντηθεί το ερώτημα από πού προέρχεται το νερό που αναβλύζει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην ακτή των Πλακών. Επίσης, θα γίνει περιγραφή της διαχρονικότητας της λατόμευσης στο λόφο της Γορίτσας από τον 3ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα.


Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 10 Ευρώ, ενώ για οικογένειες το κόστος ανέρχεται στα 2 Ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι για την πρώτη περιήγηση στις 242013 θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι και το Σάββατο (23-2-13), τηλεφωνικά στο 24210 36555 (ώρες λειτουργίας Μουσείου, 10:00 - 14:00) ή στo mail volosmuseum@gmail.com.

 
πηγή: http://naturahellas.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου