Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αχαΐα - Στροφυλιά. Λαθρουλοτόμοι άνοιξαν πυρ κατά δασοφυλάκων

 
 
{images:title}
 
 
Σκηνές φαρ - ουέστ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο δάσος της Στροφυλιάς. Δασοφύλακες δέχθηκαν τα πυρά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, αδίστακτων λαθρουλοτόμων όταν τους εντόπισαν να μεταφέρουν ξυλεία περίπου 6 τόνων.
Το περιστατικό συνέβη στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, όταν τρεις δασοφύλακες και ενώ εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή Σαμαρείκα, εντόπισαν να κινείται στο σημείο τρακτέρ φορτωμένο με ξύλα κουκουναριάς, προϊόν παράνομης υλοτομίας και ένα αγροτικό.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του skaipatras.gr , στο σήμα των δασοφυλάκων να σταματήσει ο οδηγός του οχήματος προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, ακολούθησε συμπλοκή. Ο οδηγός του αγροτικού βγήκε από το αυτοκίνητο του και χωρίς δισταγμό έστρεψε την κυνηγετική του καραμπίνα προς το μέρος των δασοφυλάκων και τους πυροβόλησε ...χωρίς όμως να βρει στόχο.
Για εκφοβισμό ο ένας από τους τρεις δασοφύλακες ανταπέδωσε πυροβολώντας στον αέρα με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή και να διαφύγει της σύλληψης.
Ο οδηγός του τρακτέρ 25 ετών συνελήφθη και στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την σε βάρος του κατηγορίες για παράνομη υλοτομία με σκοπό την εμπορία, πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στις δικαστικές αρχές. Στην κατάθεση του μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως τα ξύλα προορίζονταν για το σπίτι της μητέρας του που είναι άρρωστη!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που τα δυο νεαρά άτομα που τα συνδέει συγγενική σχέση έχουν απασχολήσει το Δασαρχείο με την παράνομη δράση τους στην περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.
Μάλιστα μαρτυρίες κάνουν λόγο πως αποδέκτες της υβριστικής και σε αρκετές περιπτώσεις απειλητικής συμπεριφοράς τους, έχουν γίνει εκτός από τους δασοφύλακες και υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.
Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμα μια φορά αφενός τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει λάβει πλέον το φαινόμενο της λαθρουλοτόμησης και αφετέρου την αδυναμία αντιμετώπισης του από τους δασοφύλακες.
Σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπονται δασοφύλακες με προαιρετικό οπλισμό. Αυτό σημαίνει πως οι υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίας για να «οπλιστούν» θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι προκειμένου με δικά τους έξοδα να αγοράσουν όπλα.
Αυτή την στιγμή την υπηρεσία φύλαξης της Στροφυλιάς (20.000 στρεμμάτων) και της ευρύτερης περιοχής, στελεχώνουν 8 άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Προϊστάμενος και έχει επιφορτιστεί με υπηρεσιακές αρμοδιότητες και ο δεύτερος απουσιάζει από την υπηρεσία λόγω προβλημάτων υγείας. Με 6 λοιπόν άτομα επιχειρείται να διαφυλαχθεί αυτή την περίοδο, από την παράνομη υλοτομία το προστατευόμενο από την συνθήκη ΡΑΜΣΑΡ δάσος της Στροφυλιάς.
Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν πως τουλάχιστον 12 άτομα θα έπρεπε να υπηρετούν ως δασοφύλακες ώστε να μπορεί να ελέγχεται επαρκώς η περιοχή, την ώρα που πληροφορίες θέλουν το αίτημα των δασοφυλάκων για παροχή οπλισμού για την ασφαλή εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων να μην έχει ικανοποιηθεί.
 
 
πηγή: skaipatras.gr , http://isthmos.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου