Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Από το #NatureAlert σε Δράση!

 
 
Τον Οκτώβριο 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα διεξάγει «έλεγχο καταλληλότητας» των Οδηγιών για τη Φύση, ως μέρος του Προγράμματος Βελτίωσης της Καταλληλότητας και της Αποδοτικότητας του Κανονιστικού Πλαισίου (Regulatory Fitness and Performance Programme (REFIT).

Η περσινή
εκστρατεία #NatureAlert (Συναγερμός για τη Φύση) είχε μεγάλη επιτυχία, με περισσότερα από 520.000 άτομα να έχουν λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό αποτέλεσε ένα δυνατό μήνυμα προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Karmenu Vella και την ομάδα του, ότι μεγάλοι αριθμοί Ευρωπαίων πολιτών θεωρούν ότι οι Οδηγίες για τη Φύση είναι επαρκείς και επιτελούν τον σκοπό τους.
Αυτό αντικατοπτρίστηκε στη συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ στο Συμβούλιο τον Δεκέμβριο 2015 και από το Ευρωκοινοβούλιο τον Φεβρουάριο 2016. Οι Υπουργοί και το Ευρωκοινοβούλιο συμφώνησαν ότι η πλήρης εφαρμογή των Οδηγιών για τη Φύση είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής Βιοποικιλότητας μέχρι το 2020 της ΕΕ.

Κατά τις προσεχείς εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δημοσιεύσει τα συμπεράσματά της για τον «έλεγχο καταλληλότητας» και να διοργανώσει την ετήσια Πράσινη Εβδομάδα (Green Week). Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή για μια υπενθύμιση στον Επίτροπο Vella και τους 27 Επιτρόπους συναδέλφους του, ότι οι πολίτες της ΕΕ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις Οδηγίες για τη Φύση και αναμένουν να δουν δράση για την πλήρη εφαρμογή τους, προκειμένου να ωφεληθούν η φύση και οι τοπικές κοινότητες!

Καλούμε όλους εσάς που έχετε προφίλ-λογαριασμούς στο Facebook, Twitter ή Tumblr, να υποστηρίξετε και να λάβετε μέρος στη διαδικτυακή δράση Thunderclap «Από το #NatureAlert σε Δράση» μέχρι τις 16 Μαΐου 2016 στις 12:00 (Θερινή Ώρα Κεντρικής Ευρώπης)
εδώ.

Υποστηρίξτε τη φύση και τους νόμους για την προστασία της. Για τα πουλιά, για τη φύση, για εμάς τους ίδιους!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την εκστρατεία Συναγερμός για τη Φύση #NatureAlert
εδώ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου