Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Επίσκεψη παιδιών του 6ου Δημοτικού σχολείου στον κήπο των Ενεργών Πολιτών στη Λάρισα

 
 
Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη είχαμε χθες την Κυριακή στο Αισθητικό Άλσος Λάρισας, όπου βρίσκεται και ο κήπος παραδοσιακών λαχανικών και βοτάνων, των Ενεργών Πολιτών Λάρισας!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας διοργάνωσε μια εκδρομή στο Αισθητικό Άλσος, για να βρεθούν τα παιδιά - αλλά και οι μεγάλοι - μέσα στη φύση, να παίξουν και να διασκεδάσουν!

Εκεί συνάντησαν και τους εθελοντές μας, που περιποιούνται τον κήπο παραδοσιακών φυτών ακούραστα, ακόμα και τις Κυριακές! Με μεγάλη χαρά ξεναγήσαμε τα παιδιά στον κήπο μας, τους δείξαμε τις καλλιέργειές μας και τους εξηγήσαμε τη διαδικασία της φύτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για το παρτέρι όπου καλλιεργούμε βότανα με την φυσική μέθοδο καλλιέργειας «Περμακουλτούρα», αλλά και για το σύμπλεγμα φούρνος – ψησταριά – μαγειρική εστία – νεροχύτης, που κατασκευάστηκε με παραδοσιακό τρόπο δόμησης, στα πλαίσια της πρόσφατης 1ης Οικογιορτής της Λάρισας!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν τα ίδια, τα φυτά που τους δώσαμε, κι έτσι να συμμετέχουν κι αυτά έμπρακτα στην διαδικασία της καλλιέργειας!

Ο κήπος μας γέμισε με χαρούμενες φωνούλες από τους φασαριόζους μικρούς κηπουρούς, που με πολύ ενθουσιασμό καταπιάστηκαν με το θαύμα της συνέχειας της αλυσίδας της ζωής!

Τέτοιες επισκέψεις μας γεμίζουν χαρά και είναι πάντα ευπρόσδεκτες από τους Ενεργούς Πολίτες!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου