Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Νέα Υόρκη. Η κιβωτός - αγρόκτημα που θα προσφέρει δωρεάν σε όλους φρούτα και λαχανικά


Ένα πρωτότυπο και καινοτόμο συνεργατικό εγχείρημα, που στόχο έχει την επανασύνδεση των ανθρώπων της πόλης με το φυσικό περιβάλλον, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.

Η ομάδα του διατροφικού πρότζεκτ με την ονομασία
Swale, εξετάζει τι θα συμβεί αν υγιεινά και φρέσκα τρόφιμα μοιράζονταν ελεύθερα και δωρεάν χωρίς να αποτελούν μια ακριβή πολυτέλεια για τους πολλούς.
 
Η καλλιτέχνης Mary Mattingly, η οποία εμπνεύστηκε την ιδέα, σε συνεργασία με μία ομάδα ακτιβιστών και οργανώσεων, δημιούργησαν μια πλωτή πλατφόρμα, πάνω στη οποία καλλιεργήθηκε ένα εδώδιμο δάσος, με 80 διαφορετικά είδη δέντρων, λουλουδιών, αρωματικών φυτών και λαχανικών.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Με όχημα την τέχνη, το Swale θέλει να καταδείξει την διατροφική εξάρτηση των πόλεων από τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, επανεξετάζοντας και αναδεικνύοντας την αξία της αειφορίας, της αστικής καλλιέργειας, του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αγαθών.
 
Το ταξίδι της πρωτότυπης κιβωτού γύρω από τη Νέα Υόρκη θα ξεκινήσει τον Ιούνιο. Σε κάθε στάση, οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να ανεβαίνουν και να κόβουν ελεύθερα φρούτα και λαχανικά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου