Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Επτά φυσικοί τρόποι για να απωθήσετε τα κουνούπια

 
Επτά φυσικοί τρόποι για να απωθήσετε τα κουνούπια
 
Τα «όπλα» για μια... άνιση μάχη
 
Ο καιρός έχει ζεστάνει και τα ενοχλητικά κουνούπια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Αν είστε από εκείνους που δεν μπορούν να καθίσουν ούτε για μια ώρα στη βεράντα χωρίς να σας τσιμπήσουν τα κουνούπια, δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα, ώστε να τα απωθήσετε.
 
 
Φτιάξτε μόνοι σας εντομοαπωθητικό κερί
 
Αγοράστε κερί σε κομματάκια (θα το βρείτε σε καταστήματα με εκκλησιαστικά είδη), λιώστε το σε μπεν-μαρί και χύστε το σε κάποιο δοχείο, που θα χρησιμοποιήσετε σαν καλούπι (π.χ. σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης). Λίγο πριν πήξει το κερί, τοποθετήστε το φιτίλι και προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και σιτρονέλας. Δεν θα πρέπει να βάλετε τα αιθέρια έλαια την ώρα που το κερί είναι πολύ καυτό, επειδή θα εξατμιστούν, αλλά θα πρέπει επίσης να προλάβετε να τα προσθέσετε προτού αρχίσει να πήζει.
 
 
Λίγες σταγόνες λεβάντας
 
Μπορεί το άρωμα της λεβάντας να το λατρεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, τα κουνούπια όμως το μισούν! Για να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας, προσθέστε μια σταγόνα λεβάντας σε κορδέλα την οποία μπορείτε να κρεμάσετε γύρω από το ανοιχτό παράθυρο. Τα κουνούπια σίγουρα θα το σκεφτούν δυο φορές πριν «εισβάλουν».
 
 
Περισσότερη κατανάλωση σκόρδου
 
Αυτό βέβαια μπορεί να απωθήσει τα κουνούπια, αλλά μπορεί επίσης να αποκρούσει... και τους ανθρώπους. Πάντως έχει διαπιστωθεί ότι με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σκόρδου, το λάδι του σκόρδου απελευθερώνεται από τους πόρους σας. Αυτό το λάδι λειτουργεί σαν ένα φράγμα μεταξύ του δέρματος και διώχνει μακριά τα κουνούπια.
 
 
Λεμόνι
 
Δοκιμάστε να αφήσετε στο τραπεζάκι της βεράντας φέτες από λεμόνι. Η μυρωδιά του απομακρύνει τα κουνούπια!
 
 
Απομακρύνετε τυχόν λιμνάζοντα νερά

Τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους σε λιμνάζοντα νερά. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε να έχετε στη βεράντα σας, το μπαλκόνι ή τον κήπο σας πλαστικά περιτυλίγματα, κουβάδες με νερό, μουσαμάδες, ελαστικά, πιατάκια φυτών, παιχνίδια των παιδιών και φραγμένες υδρορροές.
 
 
Ναι στα φωτεινά και χαρούμενα χρώματα

Αποφύγετε τα σκουρόχρωμα ρούχα γιατί φαίνεται πως τραβάνε περισσότερο την προσοχή των κουνουπιών απ’ ό,τι τα ανοιχτόχρωμα.
 
 
Γεμίστε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με εντομοαπωθητικά δέντρα

Αν έχετε αρκετό χώρο στον κήπο μπορείτε να δοκιμάσετε να φυτέψετε αντικουνουπικά δέντρα όπως είναι ο ευκάλυπτος, ο κέδρος, η δάφνη, η φλαμουριά και διάφορα είδη κυπαρισσιού τα οποία απομακρύνουν τα κουνούπια. Αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτά είναι μεγάλα δέντρα και δεν φυτεύονται σε γλάστρα. Επίσης για να έχετε αποτέλεσμα θα πρέπει να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή αφού χρειάζονται 2 με 3 χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν.


πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου