Πέμπτη 26 Μαΐου 2016


Κυνήγι τρούφας στην Καλαμπάκα Μία νέα δράση που προσφέρεται ως εναλλακτική δραστηριότητα στους επισκέπτες της περιοχής Καλαμπάκας και της Μοναστικής Πολιτείας των Μετεώρων, σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν από τον επόμενο μήνα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων.
 
Πρόκειται για το κυνήγι τρούφας, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου, δράση η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων, με τους διοργανωτές να επισημαίνουν πως “μπορεί να κατοχυρωθεί ως ένας τόπος ταυτισμένος με μια μόνιμη και μοναδική στο είδος της δράση, που απευθύνεται μεν σε ένα εξειδικευμένο κοινό, αλλά με μεγάλες δυνατότητες επέκτασης“.
 
Η όλη προσπάθεια εντάσσεται στις εναλλακτικές προτάσεις των τοπικών φορέων προς τους επισκέπτες, δημιουργώντας προϋποθέσεις αύξησης του χρόνου παραμονής τους, συμμετέχοντας σε μια πρωτοβουλία που δε θα βρουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Το κυνήγι τρούφας στο δάσος θα συνδυάζεται με επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο, μαθήματα… μαγειρικής αλλά και γευστική δοκιμή μανιταριών και κρασιών της περιοχής, με χαμηλό κόστος.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, “η πρωτοβουλία θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, παρέχοντας νέες δυνατότητες ψυχαγωγίας και αναδεικνύοντας μια άλλη πλευρά του φυσικού πλούτου της Καλαμπάκας και των Μετεώρων”.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου